TRGOVINA KRUHARIJE IN CUKRNIJE

Trgovina KRUHarije in CUKRnije

TRGOVINA KRUHARIJE IN CUKRNIJE

Trgovina KRUHarije in CUKRnije

»V novo jutro s svežim kruhom
in za dušo cukrnij.
Vse domače, ročno delo 
naših mojstrov čarovnij.
Ščep modrosti naših babic 
delo mladih pridnih rok.
Vam vsak dan v naši hiši
nekaj dajo za pod zob.«

KRUHarije in CUKRnije

Šolska trgovina KRUHarije in CUKRnije se nahaja v paviljonu pred šolsko stavbo BIC Ljubljana na Ižanski cesti 10, 1000 Ljubljana. Za vas pripravljamo dnevno sveže pekovske in slaščičarske izdelke, ki nastajajo v šolski pekarni in slaščičarni. V njej dijaki naših programov pek/ovka in slaščičar/ka predstavljajo svoje izdelke.

Ponujamo posebne šolske izdelke, ki jih skupaj z mentorji razvijajo dijaki in študenti BIC Ljubljana. Predstavljamo se denimo z Emono pogačo in Emono kocko, ki smo ju razvili posebej ob obletnici Emone, ljubljanskim štrukljem in naj inovativnim krofom 2023, ponujamo pa še priljubljene male slane preste, soržični kruh, ovsene piškote, kremno rezino, skutino pito s sadjem, BIC francosko štruco, ajdov kruh z orehi, mešani kruh z bučnimi semeni, kmečki kruh, kruh iz bele koruzne moke, čokoladne in sadne torte, testenine in še veliko več.

Trgovina BIC Ljubljana ponuja domače in ročno izdelane izdelke po tradicionalnih receptih in pridihom sodobnosti. Izdelkom edinstvenost prinaša tudi trud dijakov BIC Ljubljana in znanje iz tujine, saj se dijaki in njihovi mentorji v okviru mobilnosti in prakse izobražujejo tudi v tujini.

Kako do nas?

Trgovina KRUHarije in CUKRnije se nahaja v paviljonu pred  šolsko stavbo BIC Ljubljana na Ižanski cesti 10 v Ljubljani. Odprta je od ponedeljka, do petka med 6.30. in 17. uro.  V njej je od 10. do 14. ure možen prevzem malic in kosil za domov. Za vas in vaše sladke želje bodo poskrbeli Alenka Obolnar, Urh Maček in Tadeja Fabjan.

Želite naročiti torte, potice, piškote in ostale slaščice?

Za naročila, prosimo, pokličite vsaj tri delovne dni pred prevzemom naših dobrot na telefonsko številko: 01/2807 607 ali e-naslov: kruharijeincukrnije@bic-lj.si.

CENIK IZDELKOV
 
Ljubljanski štrukelj v sodobni preobleki iz BIC Ljubljana

LJUBLJANSKI ŠTRUKELJ

Ljubljanski štrukelj je sladica s stoletno tradicijo, ki očara vsakogar, ki obišče Ljubljano. Okusite zgodovino Ljubljane z mestno sladico iz prve izvirne slovenske kuharice iz leta 1868, pripravljene na sodoben, inovativen način izpod prstov izjemnih slaščičark na BIC Ljubljana.

Preberi več o ljubljanskem štruklju

Naj inovativni krof Slovenije 2023 BIC Ljubljana

Naj infovativni krof Slovenije 2023

Na BIC Ljubljana smo na izboru za Naj krof Slovenije v kategoriji Inovativni krof zasedli odlično 1. mesto! Z okušanjem medenega krofa z BIC Ljubljana boste poleteli nazaj v mladost, ko vam je babica ob hudih zimah ponudila žlico domačega medu. Z okušanjem boste podoživeli avtentično Slovenijo, saj se v ampuli, ki jo stisnete v krof, skriva sladko presenečenje – domača slovenska medica. Naš zmagovalni, inovativni krof Slovenije 2023 pronujamo vsako sredo. Možen prevzem krofa je po 12. uri, po predhodnem naročilu na 01/2807 607 v naši trgovini KRUHarije in CUKRnije na Ižanski cesti 10 v Ljubljani.

Pravični kifeljček BIC Ljubljana

PRAVIČNI KIFELJČEK

Na BIC Ljubljana smo v sodelovanju s Pravično trgovino pripravili poseben pravični kifeljček – kifeljček s surovinami izključno znanega porekla. Na BIC Ljubljana vsa leta sicer že uporabljamo surovine znanega porekla, zelo si prizadevamo tudi za uporabo slovenskih in lokalnih surovin. S pravičnim kifeljčkom pa poskušamo slediti tudi dodatnim načelom pravične trgovine, ko je pravična distribucijska veriga, transparentnost, ustvarjanje zdravega okolja in spoštovanje delavskih in človekovih pravic ter zagotavljanje pogojev za dostojno delo, zato naš kifeljček vsebuje dve surovini iz Pravične trgovine. To sta ekološki trsni sladkor iz Ekvadorja in čokolada za polnilo iz Dominikanske republike in Italije.

Zlato priznanje za prekmursko gibanico BIC Ljubljana

Prejeli smo zlato priznanje za prekmursko gibanico 2022

V soboto, 3. septembra 2022 je v organizaciji Društva za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter ob podpori Mestne občine Murska Sobota, potekal že 12. Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice. Na festivalu je potekal tudi prikaz priprave prekmurske gibanice in ocenjevanje Prekmurske gibanice. Na tekmovanju smo prejeli zlato priznanje za prekmursko gibanico!

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki