Šolski ekovrt BIC Ljubljana

Podaljšali smo uporabo znaka Šolski ekovrt

Na BIC Ljubljana, Živilska šola, mentorji šolskega ekovrta v sodelovanju z dijaki vestno skrbimo, da naš šolski vrt zagotavlja različne pridelke, ki jih lahko uporabimo tudi v izobraževalne namene.

Na našem šolskem vrtu najdemo različne zeliščne vrste (npr. žajbelj, meta, melisa), sadna drevesa in grme (npr. češnja, jablane, maline) ter druge vrste, ki jim v posameznem letu namenimo prostor. Dijaki spoznavajo delo na vrtu, prav tako pa preko dela na vrtu spoznavajo sušenje in druge možnosti uporabe zelišč in plodov v živilstvu.

Mentorji šolskih vrtov smo ponosni, da smo ponovno potrdili uspešno delo in podaljšali znak šolskih ekovrtov (naziv podeljuje Društvo Šolski ekovrtovi).

Na tokratni online izvedbi (srečanje je potekalo v ZOOM okolju) smo najprej prisluhnili novostim s področja šolskih ekovrtov, v zaključnem delu pa je potekala kratka predstavitev vseh vzgojno-izobraževalnih zavodov, ki so znak šolskih vrtov prejeli prvič in tistih, ki smo znak podaljševali – naša šola je znak podaljšala že drugič, kar potrjuje našo dolgoletno vključenost v mrežo šolskih ekovrtov.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki