Naravovarstveni tabor dijakov BIC Ljubljana v Rakovem Škocjanu

Vse to so izvedeli naši bodoči naravovarstveni tehniki na taboru v Rakovem Škocjanu

Bodoči naravovarstveni tehniki iz BICLjubljana so se udeležili naravoslovnega tabora v Rakovem Škocjanu. Vas zanima, kaj vse so izvedeli?

DAN 1

V muzeju Cerkniškega jezera so se podučili o delovanju naravnega pojava, kraškega presihajočega jezera. Spoznali so jezero v vseh letnih časih, stare običaje in način življenja. Po ogledu muzeja so se odpravili po učni poti Drvošec, kjer so si ogledali osrednji del jezera. V Domu v Rakovem Škocjanu so zaključili dopoldanski naravoslovni program in ga dopolnili s spoznavanjem sledi divjih živali. Udeležili so se tudi spoznavnih delavnic in delavnic socialnih veščin. Zvečer so igrali spoznavne igre.

DAN 2

Po zajtrku so izvedli delavnice v sodelovanju z učitelji CŠOD. Nekateri so odšli v gozd in prepoznavali drevesne vrste, drugi pa so izvedli delavnico zaznavanje narave, kjer so izkoriščali vseh pet čutov. Sledila je dejavnost na vodi, kjer so iskali znanilce dobrega ekološkega stanja. V popoldanskem času so si ogledali Zelške jame in Mali most. Večer se je zaključil s tabornim ognjem in družabnimi igrami.

DAN 3

Dan se je začel z zgodovinsko predstavitvijo Unške koliševke, nakar je sledil tudi ogled kulturne dediščine. V starih rovih so iskali ostanke človeškega delovanja in vpliv narave na zapuščenem območju. V vrtači je zanimiv vegetacijski obrat. Med 15. in 16. uro so prišli utrujeni in polni dobrih vtisov v Ljubljano.

 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki