V torek, 14. 1. 2025, smo študneti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli pod mentorstvom chefov Gala Mavretiča in Gregorja Jelnikarja pripravljali 5 hodni meni, ki je bil del posebnega eksperimentiranja in raziskovanja novih kulinaričnih pristopov, ki združujejo tradicionalne in moderne tehnike.
Vsaka jed je bila zasnovana tako, da izstopa v svojem okusu in estetiki, a hkrati ohranja povezanost s tradicionalnimi slovenskimi okusi in sestavinami. Na primer, uporaba starega kruha v kanelonih ali zorjenega krškopoljca z elementi kot so kimchi in drobljenec krvavice, ki je bil način, kako povrniti pozornost na lokalne sestavine in jih vključiti v globalno kulinarično sliko.Ob jedeh pa smo poskrbel za odličen wine pairing.
Gre predvsem za iskanje ravnotežja med preteklostjo in prihodnostjo, kjer sta želela ustvariti jedi, ki so hkrati spoštljive do tradicije, vendar tudi presenetljive in inovativne. Galu in Gregorju se iz srca zahvaljujemo za njun čas in predano znanje. V veliko veselje in čast nam je bilo, da sta nam predstavila Bistro Georgie in njuno srčno
predanost poklicu.