Ob toplejših dneh si zaželimo lahkotnejših in svežih sladic – takšnih, ki ne navdušijo le z okusom, temveč tudi z videzom. Prav takšni sta pomladni sladici v kozarcu, ki ju je za Okusno.je pripravila slaščičarka Alenka Kodele, naša učiteljica na BIC Ljubljana, Živilski in naravovarstveni šoli in avtorica številnih slaščičarskih knjig.
Prva sladica je čudovita kombinacija maskarponejeve kreme z limeto, svežimi jagodami in hrustljavo pistacijo, ki vas bo očarala s kremno svežino in barvitostjo. Druga pa je brezčasna bezgova strjenka, ki jo zaokrožijo aromatičen češnjev preliv in hrustljav mandljev drobljenec.
Alenka Kodele je mojstrica v ustvarjanju popolnih okusov in tekstur. Kot nekdanja članica slovenske kuharske reprezentance, prejemnica najvišjega slovenskega priznanja za slaščičarje – traku kakovosti – in dolgoletna pedagoginja, svoje znanje danes deli tudi v okviru tečaja BICova sladka akademija.