Rumi in cigare so nepremagljiv par

Svet žganih pijač se v zadnjih petdesetih letih zelo spreminja. Postaja mnogo bolj kompleksen in raznolik. Spremljanje tega razvoja je za sodobnega človeka postalo že del splošne razgledanosti in komunikacije. Ravno tako je poznavanje sveta cigar nujno zlasti za tiste, ki v gostinstvu težijo k odličnosti v svoji ponudbi.

Na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli sledimo trendom in izobražujemo študente v smeri vrhunske ponudbe.  Naši gostujoči predavatelji so najboljši strokovnjaki na svojih področjih, ki študentom nesebično predajajo dragocena znanja, za kar smo jim zelo hvaležni.

Med njimi je tudi gospa Majda Debevc, ki nas je letos ponovno popeljala v svet rumov in cigar v sodelovanju s PERNOD RICARD SLOVENIJA in SCANDINAVIAN TOBACCO GROUP.

Da gre za vrhunsko strokovnjakinjo potrjuje tudi to, da je v londonski vinski šoli WSET – The Wine and Spirit Education Trust leta 2003 končala tretjo stopnjo iz vina in žganih pijač in pridobila še profesionalni certifikat iz žganih pijač.

Združenje škotskih proizvajalcev whiskyja ji je leta 2003 podelilo časten naziv »The Keeper of the quaich«, s čemer je postala doživljenjski član  »klana«, oziroma »reda vitezov whiskyja«. Naziv podeljujejo po zelo strogih pravilih poznavalcem whiskyja in zaslužnim ljudem za širjenje kulture pitja whiskyja in Škotske.

Je velika ljubiteljica in poznavalka cigar. Odkrila nam je številna dejstva o načinu proizvodnje in vrstah cigar, o kakovosti cigar in shranjevanju, kakor tudi o postrežbi in pravilnem uživanju.

Znanja, ki jih pridobivamo so koraki do naše odličnosti.