Naš študent Luka Černe se je prijavil na razpis za kabinsko osebje pri Ryanairu in uspel!

Luka Černe, naš študent BIC Ljubljana, višje strokovne šole v programu gostinstvo in turizem se je prijavil na razpis za kabinsko osebje pri Ryanairu in uspel! Preberite njegovo zgodbo:

Bili so trenutki, ko nisem imel več moči, a strast do tega da postanem stevard, me je vztrajno potiskala proti cilju.

"Vse skupaj se je začelo s vprašanjem, kaj bi rad počel v življenju. V srednji šoli sem ugotovil, da rad potujem, še posebno z letalom. In tako sem si zadal cilj, da bi rad postal stevard pri letalski družbi. Sanjati sem začel predvsem o letalski družbi Etihad Airways. S to željo sem odšel na BIC Ljubljana, Višjo strokovno šolo. Tam sem spoznal veliko novih ljudi.  Pridobil sem nova znanja, tako na področju gostinstva kot turizma. Med praktičnim izobraževanjem v Centru kulinarike in turizma KULT316, na info točki in šolski turistični agenciji, sem zelo dobro sodeloval z mentorico, gospo Katjo Orehek Hati, vodjo šolske turistične agencije, ki je bila nekoč tudi sama stevardesa in mi je lahko pomagala pri pomembnih informacijah, kot  so prijava, kakšna so izobraževanja, letalske družbe…

Tako se je izoblikoval jasen cilj moje kariere. V času praktičnega izobraževanje me je tudi spodbudila, da razširim področje znanja v turizmu, na področju destinacije.To je bil razlog, da sem se prijavil na mednarodno tekmovanje AEHT 2021 v Talinu. Mentorstvo in pripravo tega tekmovanja je prevzela mag. Vesna Loborec, ki je bila, ne le vir znanja in idej, temveč tudi dobra motivatorka. Pri dr. Lei Kužnik v somentorstvu gospe Katje Orehek Hati, nastaja tudi moja diplomska naloga.

Vsak dan smo imeli intenzivna predavanja po 8 ali celo 10 ur, nato pa še delo doma. 

Obogaten s pridobljenim znanjem, sem se februarja 2022, prijavil na razpis za kabinsko osebje pri Ryanairu. Z odliko sem opravil spletni test iz angleščine in tudi intervju, kar je bila moja vstopnica oziroma vabilo na izobraževanje. Treningi so se začeli v začetku marca 2022 v Bergamu. Šele takrat sem se začel zavedati, da končno tlakujem pot proti zadanemu cilju. Lahko bi rekel da se mi je nasmehnila boginja Fortuna. Šolanje sem nadaljeval v Rimu, kjer se je začelo 6 tednov učenja in garanja. Vsak dan smo imeli intenzivna predavanja po 8 ali celo 10 ur, nato pa še delo doma.  Vsak dan smo pred začetkom predavanja pisali teste, ki je pokazal naše realno znanje s tega področja. Bili so trenutki, ko nisem imel več moči, a strast do tega da postanem stevard, me je vztrajno potiskala proti cilju. Na začetku sem imel okoli sebe veliko neznancev, ki so v času treninga postali moji odlični prijatelji. Ob vsem tem smo imeli tudi srečo z inštruktorjem, ki je bil tako kot večina ljudi na izobraževanju, Italijan. Ime mu je bilo Giovanni, toda ker je stacioniran v Stanstedu, so ga preimenovali v Jonnyja. Če sem se kadarkoli znašel v težavah mi je vedno znal pomagati, s svojimi izkušnjami in strastjo. Ure izobraževanja so tako  kar “poletele.”

Ko sem prvič stopil na letalo kot stevard, se mi je zdelo kot da bom prvič v življenju letel.

Na začetku me je bilo strah, ker nisem imel znanja iz italijanskega jezika. Toda vsi so me sprejeli za svojega. S tem so mojo izkušnjo še izboljšali. V vsem tem času sem tudi močno popravil znanje italijanskega jezika, saj se drugače “ne da preživeti.” V začetku aprila smo opravili praktični trening še v Hahnu, pri Frankfurtu. Po povratku v Rim pa je sledil še glavni izpit. Čeprav sem bil poln znanja, moram priznati, da sem bil zelo nervozen. Po odpisanem izpitu smo nemudoma dobili rezultate in ti so bili pozitivni. Izpit sem opravil z odliko. Na ta način sem uresničil svojo veliko željo. Teden kasneje se je začela praksa. Ko sem prvič stopil na letalo kot stevard, se mi je zdelo kot da bom prvič v življenju letel. Moja prva destinacija je bila Arlanda v Stockholmu. Sedaj se začenja novo poglavje v mojem življenju. Lahko bi rekel, da tudi na nebo ni več moja meja. Hvala VSŠ BIC Ljubljana za odlično popotnico." 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki