Prostovoljci BIC Ljubljana na obisku pri ukrajinskim otrokom

Prostovoljstvo: Košček dobrote za malčke iz ukrajinske sirotišnice

V četrtek, 21. marca 2024, smo se prostovoljci BIC Ljubljana odpravili na obisk k ukrajinskim otrokom, ki so nastanjeni v Slavini pri Postojni.

Tja so jih začasno nastanili s posredovanjem naše bivše kolegice Cvetke Kernel, ker je bila njihova sirotišnica poškodovana v vojni.

Namen obiska je bil, da otrokom popestrimo dan in jih pogostimo z izdelki naših slaščičarjev. Naše dijakinje in študentke so jim pod vodstvom mentorjev pripravile delavnico s kemijskimi poskusi. Izdelovali so izdelke iz slanega testa in spoznavali živali iz vivarija. Z nami je bila tudi terapevtska psička. Za konec so jim študentke pripravile okusno malico in sladke ježke za sladico po kosilu. Posladkali so se z medom, ki ga je podaril oče študentke Darie Dzhivaga.

Otroci so bili nad delavnicami in prijaznimi dekleti navdušeni. Igrali so se, se družil in veselili.

Z živalmi iz vivarija so sodelovale dijakinje naše Gimnazije in veterinarske šole: Pika Bernik, Neža Lesjak in Eva Zvonareva. Kaja Kermelj  je sodelovala s terapevtskim psom. Neja Smrekar in Tia Burja sta pomagali prof. Elmi Ljutić pri kemijskih poskusih. Kombi je vozil Metod Kovačič. Z nami se je družila Sava Osole, ki je fotografirala.  

Z Živilske in naravovarstvene šole so sodelovali: dijakinji prostovoljki Lea Setnikar in Petra Švigelj ter mentorici Mojca Habuš in Tanja Kek.

Z Višje strokovne šole so sodelovale študentke Marjana Jurišić, Sara Špelko, Tadeja Mrdalj ter mentorica Tanja Gregorec.

Hvala vsem dijakinjam in študentkam in njihovim mentorjem/icam za košček dobrote za ukrajinske sirote!

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki