Tekmovanje Barista BIC Ljubljana 2022

Ste za dobro kavo? Naši študenti so se med profesionalnimi baristi na tekmovanju odrezali odlično!

Na državnem prvenstvu Barista so študenti BIC Ljubljana v programu gostinstvo in turizem med profesionalnimi baristi pokazali in dokazali, da se s trdim delom in močno željo da doseči absolutno vse.

Lana Kokl je dosegla odlično 3. mesto, Tea Leščanec 5. mesto in Miha Železnik 8. mesto! Mentorja sta bila Eva Bogdan, vodja kavarne KULT316 in predavatelj Boštjan Humski. 

Državno prvenstvo Barista je najvišje tekmovanje v kavi, ki ga organizira združenje Specialty kave Slovenija. Tekmovanje se osredotoča na promocijo odličnosti kave, napredovanje poklica barista in pritegnitev občinstva z letnim dogodkom prvenstva, ki služi kot vrhunec lokalnih in regionalnih dogodkov po celi Sloveniji. Tekmovalci v 15 minutah pripravijo 2 espresso napitka, 2 latte art vzorca in lasten kreativni napitek (signature drink).

Sodniki pri vsakem tekmovalcu ocenjujejo okus postrežene kave, čistočo, ustvarjalnost, tehnične spretnosti in celotno predstavitev/nastop. Najbolj popularna kategorija tekmovanja ustvarjanje lastnega kavnega napitka (signature drink) omogoča tekmovalcu, da uporabi vso svojo domišljijo, znanje o kavi in izrazi njegovo osebnost in okus.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki