Gostili smo priznanjega vinarja Jožefa Prusa

Gostili smo priznanega vinarja Jožefa Prusa iz vinske kleti Prus

V četrtek, 11. 1. 2024 smo študenti v programu gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v šolskih prostorih Centra kulinarike in turizma KULT316, v okviru praktičnih vaj Kuharstva in strežbe z organizacijo dela 2, gostili izjemno priznanega vinarja Jožefa Prusa z ženo Anico, iz vinske kleti Prus.

Praktično vajo sta vodila študenta 2. letnika, Sara Krstevka (kuhinja) in Jan Stepančič (strežba) pod mentorstvom Neli Selan in Boštjana Humskega. 

Pripravili smo pozdrav iz kuhinje: Čips topinamburja, zaseko in kislo repo zraven ob spremljavi Muškatne penine. Za hladno predjed smo pripravili račje prsi, solato iz svežih kumar in mlade čebule, medeni preliv z oreščki, kjer smo okušali Beli Trio 2019; ob kremni polenti s suhimi jurčki, zelenjavnim ragujem in dimljeno skuto smo izbrali Kraljevino, oranžno vino, 2017, ob glavni jedi Jagnječjem mesu v omaki, pečenem bučnem štruklju, sotirani zelenjavi in čipki pečenega jabolka smo okušali Rdeči trio, 2017. Za konec pa smo ob sladici; Počasi kuhani hruški z ingverjevim drobljencem in sladoled rjavega masla postregli Modro frankinjo izbor, 2017. Soglasno smo se strinjali, da je bilo spajanje hrane in vin ena čista harmonija okusov. Poslovno kosilo smo zaključili z večkrat nagrajeno kavno kreacijo Zeleni kutinasti čar naše študentke Zoje Razpotnik. 

V veliko veselje in čast nam je bilo, da sta nas s svojo prisotnostjo počastila gospa Anica in gospod Jožef Prus, ki sta nam odlično predstavila njihovo klet in nas očarala z njihovimi vrhunskimi vini, za kar se jima prav lepo zahvaljujemo.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki