Kako nastaja pivo v šolski mikropivovarni BIC Ljubljana?

V Centru kulinarike in turizma KULT316 deluje tudi prva šolska mikropivovarna v Sloveniji. Nova mikropivovarna dijakom in študentom BIC Ljubljana poleg opravljanja prakse in raziskovanja za diplomska dela omogoča realno učno okolje na področju mikropivovarstva ter spoznavanje najnovejših trendov »craft« pivovarstva. Je profesionalna Brewiks mikropivovarna, v kateri lahko zvarimo do 200 litrov piva in daje neomejene možnosti pri razvoju vseh vrst piv. V ponos je lahko vsaki mali pivovarni.

OGLEJTE SI VIDEO IN PREVERITE, KAKO NASTAJA KULTNO PIVO.

V šolski mikropivovarni se vari tudi hišno pivo KULT316, ki nastaja v sklopu izobraževalnega procesa na BIC Ljubljana. Njegovi začetki segajo v leto 2014, ko je v programu živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli nastalo prvo diplomsko delo s področja mikropivovarstva. Pivo varimo za prikaz tehnoloških vaj, v raziskovalne namene in v sklopu obvezne prakse, kjer študenti osvojijo celosten tehnološki postopek izdelave piva. Naši gosti ga lahko poskusijo v kavarni in restavraciji KULT316. Zaščitni znak hišnega piva KULT316 je Sv. Vid, zavetnik gostilničarjev, pivovarjev in vinogradnikov, po katerem je poimenovan tudi Šentvid pri Ljubljani, kjer pivo nastaja.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki