11. Parlament mladih reke Save

Gostili smo 11. Parlament mladih reke Save

V petek, 29. 9. 2023, so se v veliki predavalnici BIC Ljubljana, Živilske in naravovarstvene šole zbrali udeleženci 11. Parlamenta mladih reke Save, ki je v obliki različnih delavnic in predavanj  potekal pod geslom Sodelujmo z naravo. Parlament mladih reke Save je srečanje in sodelovanje mladih iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije in Slovenije, ki jih druži porečje Save.

Dogodek se je pričel z govorom Uroša Brežana, slovenskega ministra za naravne vire in prostor, ki je udeležence nagovoril in poudaril pomembnost in pomen sodelovanja z mladimi v okviru Parlamenta mladih reke Save. Pohvalil je delo učencev, mentorjev in komisije za Savski bazen ter povedal, kako so ukrepi ozaveščanja pomembni za prilagajanje na podnebne spremembe, ki v zadnjih časih dobivajo vse večje razsežnosti. Več o izjavi ministra preberi tukaj.

Udeležence je nagovorili tudi Dragan Zeljko, predstavnik Mednarodne komisije za Savski bazen, in se jim zahvalil za njihovo sodelovanje na projektu. Sledile so kratke predstavitve skupin udeležencev ter prezentacije dosedanjega delovanja mladinskega parlamenta.

Zatem so se udeleženci z avtobusom odpravili na teren in ogled štirih različnih naravnih rešitev ekoremediacije okolja:

  • naravna sanacija smetišča na Ljubljanskem barju,
  • ribnik za zadrževanje meteorne vode v soseski Novo Brdo,
  • večnamenski ribnik za preprečevanje poplav na Glinščici,
  • revitaliziran urbani potok v Podutiku.

Ob zaključku terena so se gostje nastanili v Hotelu Ljubljana, nato pa so sledile večerja in volitve predsedništva Parlamenta mladih reke Save.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki