Študenti BIC Ljubljana na strokovni ekskurziji

Vas zanima, kaj vse so doživeli in okusili naši študenti na strokovni ekskurziji po hrvaški Istri?

Študenti drugega letnika v programu gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana so se odpravili na strokovno ekskurzijo "GASTRONOMIJA HRVAŠKE ISTRE"

Istrska kuhinja navdušuje z raznolikostjo in skladnostjo okusov. Enkrat lahkotna sredozemska plat, drugič celinska, prilagaja se letnim časom in ulovu iz morja. Zaokrožajo jo kvalitetna oljčna olja in več sort vrhunskih vin. Vinske ceste, razpredene po Istri vodijo do bistva istrskega življenja, veliki razcvet se je začel v 90-ih letih prejšnjega stoletja.

Popotovanje po Hrvaški Istri smo pričeli z lovom na tartufe, degustacijo ter ogledom prvega muzeja tartufov pri Karlić tartufi . Nato nas je pot vodila proti Taru, kjer smo si najprej ogledali vzgajališče školjk in nato v Limskem kanalu uživali ob degustaciji ostrig. Sledila je vožnja do Vrsarja, kjer smo se udobno namestili v hotelu Belvedere.

Naslednji dan smo se zapeljali do oljarne v Vodnjanu, kjer smo spoznali pridelavo oljčnega olja SALVELA  in olja tudi degustirali. Sledil je sprehod po najdaljši ulici v Istri in ogled Vodnjana. Nato nas je pot vodila do Stancije Kumparička, kjer smo si ogledali kozjo farmo in sirarno ter svoje brbončice razvajali z vrhunskimi siri, ki jih v svojih restavracijah ponujajo tudi slavni Chefi (Gordon Ramsay, Ana Roš ...).

Sledila je ribja večerja v lokalni konobi v Vrsarju. Zadnji dan smo sklenili z vodenim ogledom Vrsarja in spoznali vse skrivnosti legendarnega ljubimca Giacome Casanova, obiskom vinarije Matošević, kjer smo uživali ob vrhunskih vinih. Malvazija Alba Antiqua je prvo hrvaško suho vino, ki je na degustacijskem meniju kultne angleške restavracije Fat Duck s svetovno poznanim šefom Heston Blumenthalom. Vinar Matošević je tudi vključen v Michelinov vodnik kot eden izmed 16 najboljših istrskih vinarjev. Dan smo zaključili z degustacijo rakij, ginov in ostalih specialitet destilarne Aura v Buzetu. 

 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki