Utrinki iz študentske prakse v irskem mestecu Ballybunion v restavraciji McMunns.

Naš študent David, ki obiskuje program gostinstvo in turizem, na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli, opravlja prakso v irskem mestecu Ballybunion v restavraciji McMunns. Pravi, da je z delom zelo zadovoljen in da si je poleg dela že uspel ogledati plaže ter mesto Tralee, obiskal je tudi tekmo galskega nogometa (gaelic football). Delo opisuje takole:

"Navadno se moj delovni dan prične ob 13.45, ko prispem v restavracijo. Tam se preoblečem v svojo uniformo in preverim meni. S sodelavci in šefom restavracije se nato pogovorimo, kakšen je delovni načrt in približno koliko gostov naj bi prispelo. Restavracija se odpre med 17.00 in 18.00, odvisno od dneva v tednu. Takrat tudi pričnemo s pripravo jedi. Vsak dela v določenem sektorju za pripravo jedi, a si med seboj vedno pomagamo. Ob 21.00 se restavracija zapre in ko postrežemo zadnjega gosta, pričnemo s čiščenjem kuhinje. Ponavadi se tako moj delovni dan zaključi ob 22.00 in nato odidem domov."