Vet Innovators Award BIC Ljubljana

Na BIC Ljubljana smo prejeli nagrado za najboljšo šolo v Evropi na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja

Na BIC Ljubljana smo prejeli nagrado za najboljšo šolo v Evropi na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja

Ljubljana, 13. 11. 2020 – Z veseljem in ponosom sporočamo, da smo na BIC Ljubljana prejeli nagrado Vet Excellence Award! Evropska komisija je Biotehniški izobraževalni center Ljubljana nominirala za finalista prestižnega tekmovanja v kategoriji odličnost v poklicnem in strokovnem izobraževanju in usposabljanju.

Na BIC Ljubljana smo za nagrado v kategoriji "VET INNOVATORS AWARD" predstavili številne aktivnosti BIC Ljubljana, ki jih izvajamo v različnih programih, eno izmed naših številnih aktivnosti pa smo predstavili tudi v posebnem predstavitvenem videuv katerem smo predstavili našo šolsko mikropivovarno BIC Ljubljana, ki deluje v sklopu Centra kulinarike in turizma KULT316. V prijavi smo predstavili tudi študente živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, ki so razvili Newdels,  pšenične durum testenine z ječmenovimi tropinami, ki nastanejo pri procesu proizvodnje piva in sicer končajo kot odpadek V končnem izdelku predstavljajo kar 18 odstotkov končne mase. Z njimi so na tekmovanju Ecotrophelia 2019 osvojili bronasto priznanje, na mednarodnem tekmovanju EIT Food Innovation prizes pa srebrno.

Cilj nagrade "Vet Innovators Award" je prepoznati evropskega izvajalca poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki je z inovativnimi praksami prispeval k odličnosti na svojem področju. Za nagrado smo se v evropskem finalu pomeril s konzorcijem poklicnih in strokovnih šol iz Finske.

mag. Jasna Kržin Stepišnik, direktorica BIC Ljubljana

»Hvala vsem zaposlenim za odlično delo vsakega izmed vas in za prispevek k razvoju in odličnosti BIC Ljubljana. Ponosni smo na naše delo in veseli smo, da je prepoznano tudi na evropski ravni. Naše glavno poslanstvo je izobraževanje in še naprej se bomo trudili, da bodo naši dijaki, študenti in udeleženci izobraževanja odraslih deležni odličnih pogojev za izobraževanje."

Razglasitev nagrajencev si lahko ogledate na Youtube posnetku s pričetkom na 1:17:50.  

Več informacij: Nina Meh Savić, nina.meh-savic@bic-lj.si / 040 355 682

 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki