Luka Strajn, BIC Ljubljana

Video intervju z Luko Strajnom, zmagovalcem SloveniaSkills 2020

Predstavljamo vam našega študenta Luko Strajna, zmagovalca tekmovanja SloveniaSkills 2020, ki se je pod mentorstvom Boštjana Humskega – strežba, uvrstil na tekmovanje Euroskills.

Tekmovanje SloveniaSkills je tekmovanje v poklicnih spretnostih v katerem se mladi iz vse Slovenije potegujejo za vstopnico za mednarodno tekmovanje EuroSkills. Tekmovanje poteka v desetih različnih panogah. Vsak mora v določenem času izvesti naloge, katere ocenjuje strokovna komisija.

EuroSkills je prestižno evropsko tekmovanje mladih strokovnjakov, starih med 18 in 25 let, ki vsake dve leti tekmujejo v več kot 37 različnih poklicnih panogah. Udeležba na EuroSkills omogoča mladim talentom edinstveno izkušnjo in znanje, da postanejo najboljši v svoji panogi. Ideja EuroSkills tekmovanj je skladna z idejo WorldSkills tekmovanji, ki imajo po svetu že več kot 50 letno tradicijo, ko je bilo potrebno prepričati mlade, njihove starše, učitelje in bodoče delavce, da njihova bodočnost temelji na učinkovitem sistemu poklicnega izobraževanja.

OGLEJTE SI VIDEOPOSENTEK LUKE STRAJNA