Na naši višji strokovni šoli raziskujemo okuse

Če vas zanimajo okusi hrane in tudi okusi pijač (vina, piva, žganih pijač), je študij v programu Gostinstva in turizma na BIC Ljubljani, Višji strokovni šoli prava izbira za vas.

Marsikoga veseli raziskovanje okusov hrane in želi v tem napredovati ter se pri tem naučiti, kako kombinirati različne okuse v harmonično celoto oz. v jed. Pri nas na Višji strokovni šoli se to učimo spoznavajoč teoretične osnove in skozi številne praktične primere. Učimo se medsebojnih interakcij med slanim, sladkim, kislim, grenkim in seveda petim okusom – umami.

Ali ste vedeli, da imajo naše domače jagode številne »prijatelje« na krožniku? Kombinirate jih lahko s sirom parmezanom, čajem, bučami … Celo s školjkami so lahko dobra kombinacija. Vendar ni vse tako enostavno, skrivnost je v razmerju količin, pravilni izbiri postopka mehanične in termične obdelave in še bi lahko naštevali.

To je le eno od področji ujemanja okusov, ki jih raziskujemo na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli – pridite še vi in bomo raziskovali SKUPAJ!!!

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki