Začinite svoj disko stil. Študenti gostinstva in turizma so pripravili pogostitev za starše.

V četrtek, 23. 3. 2023 so študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v okviru praktičnih vaj KOD2 in SOD2 pripravili nepozaben dogodek, pogostitev staršev na temo "začinite svoj disko stil".

Študentje so na njihovi zadnji praktični vaji pod vodstvom študentke v kuhinji Neli Poličnik, mentorice Neli Selan in študenta v strežbi, Anžeta Zdešarja ter mentorja Boštjana Humskega, pripravili naslednji izbor pijač in jedi:

Za pozdrav iz kuhinje so postregli piščančjo jetrno pašteto na bučnem krekerju, tapiokin čips z limonino majonezo in šparglji, ter mariniran losos s parmezanovo peno in stebeljno zeleno. Ob pozdravu so postregli z nagrajenima Anžetovima koktajloma Disko v kozarcu ter Sladki spomin.

Sledila je topla predjed rak, cvetača in zelena ob spremljavi Malvazije, Rodica. Svinjino, krompir in zelenjavo je odlično dopolnila Modra Frankinja Domaine Slapšak. 

Za premor je poskrbel kviz na temo disko glasbe. Rumeni muškat od Rodice je napovedal sladek zaključek, ki ga je predstavljalo sadje, biskvit in čokolada.  Dogodek smo zaključili z zmagovalnim koktajlom Harmonija jeseni Polone Vesel ter pralineji, ki so jih pripravili študenti.

Celoten dogodek je vrhunsko povezovala študentka Maja Oman. Vabila in meni kartico je oblikovala Saša Skornšek, Miha Železnik je poskrbel, da so bili spomini na dve šolski leti še kako živi in za nepozabno dekoracijo in drobne detajle je poskrbela Lara Šoštar Pribožič.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki