Odgovarjali so na zastavljena vprašanja in se pripravljali na hitri pregled krvi ter merjenje pritiska.

Dijaki Gimnazije in veterinarske šole na krvodajalski akciji

BIC Ljubljana, Gimnazija in veterinarska šola - KRVODAJALSKA AKCIJA

Dijakinja BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole, Staša Simčič se je udeležila krvodajalske akcije in z nami delila svoje poročilo:

V sklopu zimskega športnega dne se je lahko vsak polnoleten dijak, ki obiskuje BIC Ljubljana, GVŠ, odločil za udeležbo na krvodajalski akciji. Profesor Andrej Strajn nas je pred dogodkom ozavestil in obvestil o načinu, postopku, kraju in izvedbi akcije. Akcija je odlično uspela, saj se je nanjo prijavilo kar 80 dijakov darovalcev.

POSTOPEK DAROVANJA KRVI

Najprej so se dijaki registrirali, osebju so podali osebne podatke (ime, priimek, ime očeta, datum rojstva ter ime šole). Ko so dobili obrazec, so dobili polo z vprašanji na katere so morali odgovoriti.

Ko so odgovorili na vprašanja, so odšli na hitri pregled krvi, ki je pokazal v katero krvno skupino sodijo. Medicinska sestra jim je iz prsta vzela 3 kapljice krvi in kapnila na njih reagent ter s palčko premešala. Čez par sekund smo izvedeli krvno skupino. Tukaj so jim izmerili tudi pritisk.

Sledil je pregled pri zdravniku, kjer je le – ta ugotovil primernost darovalca. Če so opravili pregled pri zdravniku so odšli dati kri. Namestili so se na udobne sedeže ter jih vbodli. Če so imeli počasen odtok krvi so jim dali žogico za stiskat saj tako so pospešili odtekanje krvi iz žile. Sam odvzem je trajal od 10 do 15 minut.

Ko so krvodajalci to prestali, jih je za nagrado čakala malica. Dobili so tudi zapestnico s krvno skupino vsakega posameznika.

MNENJA KRVODAJALCEV

Mnenja in splošno počutje krvodajalcev so bila vsa pozitivna, saj so vsi  izredno zadovoljni z izkušnjo, ki so jo prestali.

Ponosni smo nanje!                                                          

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki