Diplomant BIC Ljubljana Luka Strajn na tekmovanju EuroSkills

Diplomant BIC Ljubljana Luka Strajn pod mentorstvom predavatelja Boštjana Humskega zastopa Slovenijo na področju strežbe na tekmovanju EuroSkills, ki se odvija od 22. do 26. septembra v Gradcu.

Vstopnico na EuroSkills si tekmovalci zagotovijo na slovenski izvedenki SloveniaSkills, kjer se pomerijo najboljši študenti vseh slovenskih višjih strokovnih šol. Ali ste vedeli, da BIC Ljubljana na področju strežbe zastopa Slovenijo že od leta 2016?

EuroSkills je prestižno evropsko tekmovanje mladih strokovnjakov, starih med 18 in 25 let, ki vsaki dve leti v drugem evropskem mestu tekmujejo v poklicnih spretnostih v več kot 40 različnih poklicih. Udeležba na EuroSkills omogoča mladim talentom enkratno izkušnjo in pridobitev znanja, da postanejo najboljši v svojem poklicu. Ta edinstveni dogodek podpira sodelovanje mladih, izobraževanja in gospodarstva ter vlad posameznih držav. Prispeva h kvalitetni pripravi mladih strokovnjakov za poklice prihodnosti.

Vstop na EuroSkills v Gradcu je brezplačen, a je treba na spletu izpolniti prijavni obrazec (https://euroskills2021.com/).

Vabljeni v Gradec med 22. in 26. septembrom 2021! 

Navijamo za naše tekmovalce!

euroskills

POTEK TEKMOVANJA EUROSKILLS NA PODROČJU STREŽBE

1. disciplina: Fine Dining, 23. 9. 2021

Disciplina Fine Dining je bila sestavljena iz rezanja lososa, dekantiranja, razkosavanja, filiranja, rezanja sirov, flambiranja in prepoznavanja žganih pijač. Pokazal je vrhunski nivo znanja in s svojim nasmehom navdušil goste. 

2. disciplina: Banquet, 24. 9. 2021

Pri disciplini Banquet je Luka pripravil tatarski biftek, sestavil hladni narezek, prepoznal 8 svetovnih vin ter pripravil omizje za obletnico poroke ter vrhunsko postregel goste. 

Bravo Luka! Še naprej bomo z veseljem spremljali tekmovanje.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki