Dan zemlje: hitra moda, hiperprodukcija in hiperpotrošnja

Letošnji dan Zemlje smo na BIC Ljubljana, Živilski šoli posvetili odpadkom in problemom, ki so povezani z njimi. V zadnjem tednu pred počitnicami je na šoli potekal dogodek, v okviru katerega smo ozaveščali o problematiki plastične embalaže za enkratno uporabo, t. i. hitre mode ter »hiperpotrošnje«, »hiperprodukcije« in »hiperodlaganja«. Organizirali smo tudi izmenjevalnico oblačil, šivali vrečke za večkratno uporabo in še kaj.

IZMENJEVALNICA OBLAČIL

Oblačila iz druge roke postajajo vse bolj popularna, ne samo za zaprisežene okoljevarstvenike, ampak tudi za tiste, ki bi radi običajne stvari počeli malo drugače in zraven še privarčevali. Z menjavo oblačil in odklanjanjem nezmernega nakupovanja cenenih oblačil sporočamo svoji okolici, da je čas za spremembe naših potrošniških navad. Oblačila, ki so v okviru naše izmenjevalnice ostala, smo podarili humanitarnim organizacijam.

Dan v rabljenih oblačilih

Dijaki in zaposleni smo se udeležili tudi dogodka Dan v rabljenih oblačilih. Organizira ga društvo Ekologi brez meja. V soboto, 23. aprila, smo se oblekli v rabljena oblačila in z zgledom na družbenih omrežjih k ponovni uporabi spodbudili tudi svoje bližnje. #DanVRabljenihOblačilih.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki