Pripravili smo novoletni dobrodelni bazar in obeležili mednarodni dan prostovoljstva

Na BIC Ljubljana smo 5. decembra 2019 pripravili dobrodelni bazar, na katerem so dijaki naše Živilske šole predstavili svoje izdelke (jabolčni sok ali kis, čaji, začimbe, pekoče omake, brinovo dišeče eterično olje, gozdarske barvice in svinčniki, zapestnice, obeski za ključe, magnetki, mila, novoletni obeski iz testa, voščilnice, iz domače šolske pekarne in slaščičarne, rumove kroglice, mešane piškote, lizike, mafine), izkupiček prostovoljnih prispevkov, ki je znašal 1070 EUR, pa smo namenili Florinemu skladu, ki pomaga dijakom v finančni ali življenjski stiski.

Dijakom, njihovim staršem in obiskovalcem so se predstavila tudi dijaška podjetja z inovativnimi izdelki, kot so zaprt ekosistem v steklenički z zamaškom, v katerem so različni mali kaktusi, 100-gramska steklena posoda z naravno pasto za zobe, glutenski in brezglutenski grisini, čaji v biorazgradljivih filtrskih vrečkah, medene pletenice v obliki čebele, smetanov sladoled in še kaj.

Obeležili pa smo tudi mednarodni dan prostovoljstva, o tem pa izdali časopis skupine za prostovoljstvo na BIC Ljubljana, ki ga lahko preberete tukaj.

Z vami pa delimo tudi poslanico ob dnevu prostovoljstva, dr. Jerneja Pikala, ministra na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, do katere lahko dostopate tukaj. 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki