Napišite tudi vi pismo ali voščilnico z lepimi željami za stanovalce doma starejših

Mala pozornost za veliko veselje

V sodelovanju z DEOS Centrom starejših Notranje Gorice, se bomo na BIC Ljubljana pridružili projektu »Mala pozornost za veliko veselje«.

Cilj je zbrati 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starejših, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji, predvsem bodo tega veseli tisti, ki nimajo svojcev, pogostih obiskov ali pa v njihov nabiralnik pristanejo zgolj položnice in reklame. Letos je lahko z vašo pomočjo, srčnostjo in kreativnostjo drugače.

Dijake, študente, udeležence izobraževanja odraslih in zaposlene vabimo, da pripravijo kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Pomembno je, da je napisano na roke, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive. Na voščilnico lahko še kaj prilepijo ali narišejo.

Pismo poslikajo in pošljejo do ponedeljka, 30. 11. 2020 v svetovalno službo na mail: tanja.kek@bic-lj.si.

Pisma bomo natisnili, zbrali in jih poslali v DEOS Center starejših, kjer jih bodo pogledali, vložili v kuverto ter nanjo napisali ime in priimek enega izmed stanovalcev (zaradi zagotavljanja varstva podatkov). Prav vsako bo izročeno stanovalki ali stanovalcu v njegovi sobi (v centru in tudi drugih centrih ter domovih), po potrebi prebrano in prilepljeno na steno.

Hvaležni vam bom za sodelovanje, da zberemo čim več voščil in dosežemo cilj ter prižgemo teh 21 000 iskric veselja, ganjenosti in pozornosti. Letošnje leto je že tako težko – starostniki so bili deležni izolacije, odtegnitve obiskov, strahu in stiske. Za starostnike, za upanje in za veliko veselja!

In še voščilo idejne vodje projekta, gospe Ane Petrič: »Vse dobro in lepo v prihajajočih prazničnih dneh. Bodite prijazni en z drugim in ne pozabite na sočloveka. Morda ste ravno vi zanj edini«.
 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki