Popotniške zgodbe študentov turizma na BIC Ljubljana

Svet v študentskih popotniških zgodbah

Turizem je potovanje, turizem so doživetja, turizem so zgodbe, turizem so izkušnje za življenje, turizem je pogled čez planke. Kdor potuje se ves čas izobražuje, spoznava svet, nove kulture in načine življenja, spoštuje in sprejema druge in drugačne na potovanjih v znane in manj znane svetove, odkriva njihove posebnosti, raznolikosti, čudesa narave in ljudi.

Vse to in še več vsako leto v študijskem programu TURIZEM izkusijo študentje Višje strokovne šole BIC Ljubljana. Na različne poti po svetu se podajo v okviru študijskega procesa in tudi izven njega, sami ali v družbi. Študentka 2. letnika turizma Karmen Tominec takole opisuje svoje popotniške zgodbe:

London

Kot vsak študent, sem tudi jaz želela čim bolj ugodno potovanje zato sem rezervirala najcenejši hostel v mestu. Ob prihodu mi je receptor dodelil številko postelje na kateri, naj bi spala. Super! Samo en problem… Ko sem stopila v sobo so bile postelje že zasedene. Kar sploh ni bila moja največja skrb, ko sem zagledala v kakšnem stanju je soba. Za piko na i me je med zajtrkom s sosednje mize opazovala miška. Potem sem hitro spakirala in poiskala drugo prenočišče.

Skupina brezglavih deklet v Rimu, le kaj bi lahko šlo narobe?

Prvo noč je šlo vse kot po maslu. Zvečer smo pred Kolosejem spoznale študente iz Španije s katerimi smo žurale do šestih zjutraj. Ob devetih pa smo se suvereno odpravile raziskovat Vatikan na peklensko vroči dan. Ko smo cele izčrpane sedele v kavarni je prijateljica ugotovila da je rezervirala prenočišče za eno noč premalo. Ojoj, kaj pa zdaj? S tem smo se spopadle tako da smo najprej oddremale eno kitico ali dve v parku. Zvečer pa smo se odpravile na vlak. Lahko si predstavljate kako prijetno smo dišale po celodnevnem pešačenju pod vročim soncem brez tuša! No, tako srečna da bi si to samo predstavljala na žalost ni bila gospa, ki si je z nami delila kupe… in to celih deset minut! Nato pa se je odločila, da bo zanjo bolj prijetno če celotno vožnjo stoji pred kupejem. Nepozabna izkušnja, ki me je naučila vsaj trikrat preverjati datume rezervacije.

Nori Portugalci

Portugalci so znani po norenju na cestah. Zaradi tega sem se na potovanju odločila, da ne bom najela avta in se bom rajši vozila z javnimi prevozi. Tako sem se znašla na avtobusu do najbolj zahodne točke Evrope. Še preden smo sploh speljali je od strani v nas trčil avtobus in razbil vse šipe na levi strani. Voznik je odreagiral tako, kot da je to nekaj vsakdanjega in nas samo prestavil na drug avtobus. Ta dogodek mi ni prav nič pomagal pri tem, da bi ostala mirna med vožnjo po ozki ovinkasti cesti ob prepadu, kjer smo se večkrat srečali z drugimi avtobusi.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki