GlasBICa

GlasBICa

Vokalno skupino GlasBICa sestavljamo pevke iz vseh enot zavoda BIC Ljubljana. Združuje nas ljubezen do petja in druženja. Vse to z veseljem delimo tudi z drugimi zaposlenimi na raznih internih srečanjih ali prireditvah znotraj zavoda.    

Mojca Jevnikar-Zajc (zborovodja in pevka) Sopran 1: Adela Anzeljc, Milena Glavan Sopran 2: Irena Marolt Lavrič, Kostandina Opašinova Milošević, Kristina Zakrajšek Alt 1: Kata Budimir Krišto, Nada Udovč Kneževič, Evgenija Simončič Alt 2: Pavli Korošec, Cecilija Krečič, Mihaela Terkov.

Možnost za skupno prepevanje se nam je ponudila s prihodom Mojce Jevnikar na BIC Ljubljana. Svoje dolgoletne izkušnje z vodenjem različnih zborovskih zasedb uspešno prenaša tudi na vodenje naše vokalne skupine.

Nastop na reviji ljubljanskih pevskih zborov

Od 6. marca do 10. marca 2024 je v prostorih Zavod sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani, potekala revija ljubljanskih odraslih pevskih zborov in malih vokalnih skupin. V soboto, 9. marca se je predstavila tudi naša VS GlasBICa. Zapele smo tri pesmi in na koncu še skupno pesem. Več si lahko preberete na povezavi. Program je na voljo na povezavi.

Nastop v Pivki na letnem koncertu Vokalne skupine Studenec

25. novembra 2023 je imela letni koncert Vokalna skupina Studenec in vokalna skupina GlasBICa je na tem koncertu nastopala kot gostja večera.

Posnetek koncerta si lahko ogledate na povezavi

Ponovitev koncerta Utrinki iz ženskega srca

Konec maja 2023 je na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana na Ižanski cesti 10 donela pesem - koncert Vokalne skupine GlasBICa. Pevke so ponovile koncert z naslovom Utrinki iz ženskega srca, tokrat že v razširjeni zasedbi. Vezno besedilo je bilo sestavljeno iz poezije slovenskih pesnic, ki so jo pevke podajale same in tako prepletle paleto čustev in umetniškega izražanja skozi besedo in glasbo. Prisotni so z navdušenjem spremljali dogodek in po koncu delili vtise ob prijetnem druženju.

Vokalna skupina GlasBICa

Koncert: Utrinki iz ženske duše

Vokalna skupina zaposlenih na BIC Ljubljana, GlasBICa pod vodstvom Mojce Jevnikar - Zajc je v sredo, 15. 6. 2022, v prostorih BIC Ljubljana, izvedla svoj drugi samostojni koncert z naslovom Utrinki iz ženske duše. Pevke so pripravile malo drugačen dogodek, kot smo ga vajeni. Izvedle so priredbe slovenskih ljudskih pesmi in jih prepletle s poezijo slovenskih pesnic, pri čemer so sodelovale vse nastopajoče. Njihov trud so poslušalci nagradili z navdušenim aplavzom. OGLEJTE SI KONCERTNI LIST

Posnetek koncerta si lahko ogledate na povezavi.

Nastop ob otvoritvi 5. mednarodne strokovne konference "Trendi in izzivi"

23. oktobra 2019 je vokalna skupina GlasBICa otvorila 5. mednarodno strokovno konferenco Trendi in izzivi s pesmijo Da bi biva liépa ura (narodna iz Roža, priredba Emil Adamič).

Nastop na novoletnem srečanju zaposlenih 2018

četrtek, 20. decembra 2018 smo se zaposleni srečali na tradicionalnem novoletnem srečanju. Kot že nekaj let smo se tudi letos družili v Cankarjevem domu, prisluhnili smo glasbeni zasedbi Akordika in naši vokalni skupini GlasBICa, ki je tokrat s skladbo Drevo zeleno, jelka ti (Nemška ljudska Tannenbaum / slov. besedilo Adela Anzeljc) odprla naše skupno druženje. Sledila je še skladba Silvestrski poljub  (besedilo Dušan Velkavrh, glasba Jože Privšek / zbor. prir. Mojca Jevnikar - Zajc).

Nastop vokalne skupine GasBICa na novoletni zabavi Educella in Biobanke

Nastop  vokalne skupine GasBICa  na novoletni zabavi  Educella in Biobanke v ponedeljek, 17. 12. 2018 ob 17.00 . 

Program 

1. samostojni koncert

15. marca 2018 se je naša naša vokalna skupina GlasBICa  predstavila tudi širši javnosti z 1. letnim koncertom z naslovom Mnogo poti skozi življenje vodi. Koncert je potekal v avli Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana na Ižanski cesti 10.

Koncertni list

Posnetek koncerta si oglejte na povezavi.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki