V torek, 1. 7. 2025, sta organizatorici praktičnega izobraževanja v študijskem programu Živilstvo in prehrana na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli obiskali Inštitut za oljkarstvo Znanstveno-raziskovalnega središča Koper.
Zaposleni na inštitutu so ju izjemno prijazno sprejeli in jima podrobno predstavili delovanje inštituta ter ju popeljali po njegovih prostorih. V senzoričnem laboratoriju so pripravili vzorce različnih oljčnih olj za senzorično analizo in pojasnili ključne razlike med ekstra deviškim, deviškim in rafiniranim oljčnim oljem ter oljem iz oljčnih tropin. Seznanili sta se tudi z vrsto kemijskih analiz, ki jih izvajajo v njihovem kemijskem laboratoriju za nadzor kakovosti oljčnega olja.
Ogled je bil strokovno zelo dobro zasnovan in vrhunsko izveden. Iskreno se zahvaljujemo ekipi Inštituta za oljkarstvo za gostoljubje, strokovne vsebine in izkušnjo, ki bo v veliko dodano vrednost tudi pri načrtovanju praktičnega izobraževanja študentov na BIC Ljubljana.


