Visoko biofenolno oljčno olje Terra centuria kot inspiracija za ustvarjanje novih kulinaričnih doživetij

Visoko biofenolno oljčno olje Terra centuria kot inspiracija za ustvarjanje novih kulinaričnih doživetij

Študenti 2. letnika gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, Vijšji strokovni šoli smo na vajah pri predmetu Harmonija okusov imeli priložnost spoznati visoko biofenolno oljčno olje Terra centuria.

V gastronomiji je oljčno olje pomembno živilo, saj skupaj s drugimi živili ustvarja nepozabna doživetja - tokrat smo se ukvarjali z ujemanjem okusov s siri. Odkrili smo odlične kombinacije s sirom emental, grojer, comte, pecorino, stilton …

Olje Terra centuria je v decembru prejelo prestižno double gold Aristoleo za zelo visoko vsebnost biopolifenolov - čez 1600mg/liter.

Poglavitna posebnost olja je izjemno visoka vsebnost zdravilnih biofenolov, ki dokazano preprečujejo oksidacijske procese v človeškem organizmu in tudi v samem olju. Zadnje raziskave dokazujejo tudi različne protivnetne, protirakave in kemopreventivne učinke biofenolov v oljčnem olju. Olje Terra centuria ima vsaj 5 do 10-krat več zdravilnih učinkovin (več kot 1000 mg/l) od povprečnega ekstra deviškega oljčnega olja.

Njegova dragocenost zaobjema tudi prostor slovenske Istre, ekološke oljčne nasade skrbno izbranih sort dreves in neomajno skrb za njihovo zdravo rast skozi celo leto. Oljke obirajo, ko so še zelene (v septembru), da dosežejo maksimalno kakovost olja, kljub veliko manjšemu izplenu. V oljarni uporabljajo moderen in edinstven postopek predelave nezrelih oljk, s katerim povečajo količino zdravilnih učinkovin in sadežnost, hkrati pa zmanjšajo neprijetno grenkobo.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki