Zaključna prireditev dijakov v programu pomočnik v biotehniki in oskrbi
22. 05. 2024
Zlato priznanje in pokal zlate ZOTK-ine sovice za mlade raziskovalce na Gimnaziji in veterinarski šoli
22. 05. 2024
Prihaja poletje: praktični nasveti za trajnostno potovanje
20. 05. 2024
Mednarodno: Dijaki so se posvetili raziskovanju naravnih barv iz živilskih odpadkov
16. 05. 2024
Na Norveškem smo se udeližili strokovnega usposabljanja o arktičnem turizmu
15. 05. 2024
Expats in Slovenia: obiskala nas je Ai Rene Debeljak iz Filipinov
15. 05. 2024
Tečaj jadranja na deski na Braču
15. 05. 2024
Na Živilski in naravovarstveni šoli smo praznovali dan Evrope
14. 05. 2024
Tabor bodočih naravovarstvenih tehnikov/ic v notranjskem regijskem parku
13. 05. 2024
Dijaško podjetje ReBake je prejelo priznanje za najboljši reklamni film!
13. 05. 2024
Prvo mesto v lokostrelstvu za dijakinjo Marušo!
10. 05. 2024
Spoznali smo proces organiziranja dogodkov v Cankarjevem domu
10. 05. 2024
Odlično 3. mesto na ekipnem prvenstvu srednjih šol Ljubljane v športni orientaciji za naše gimnazijke
10. 05. 2024
Bodoči naravovarstveni tehniki/ce na naravovarstvenem strokovnem taboru na obali
08. 05. 2024
Strast. Pristnost. Mojstrstvo: V svet pršuta z Zoranom Memonom
06. 05. 2024
Karierne poti diplomantov: slaščičarki Lea Sterle in Stela Špoljar
06. 05. 2024
Organizirali smo strokovni posvet na temo prilagojenega pristopa k učenju za dijake s posebnimi izobraževalnimi potrebami
06. 05. 2024
Slovenski ješprenj na tretjem mestu za polet v vesolje! Študenti BIC Ljubljana kot edini Neameričani v Houstonu
25. 04. 2024
Študenta BIC Ljubljana na 45. Pokalu Bleda ICC mednarodnem tekmovanju barmanov 2024
25. 04. 2024
Delovni časi med prvomajskimi počitnicami: Čajnica Primula, Kavarna in Restavracija KULT316, Šolska veterinarska ambulanta, šolske kuhinje in trgovina Kruh&Cukr
25. 04. 2024
Izvrstna ritmična gimnastičarka in naša študentka Nastja Podvratnik razkriva svojo zgodbo o anoreksiji
24. 04. 2024
Ste mentorji dijakom in študentom na praksi? Vključite se v brezplačno usposabljanje
24. 04. 2024
Jezikovno-kulinarična delavnica med Slovenijo in Francijo z Erasmus+
24. 04. 2024
Karierni center BIC Ljubjana: študentom smo predstavili najnovejše razmere na trgu dela in načine iskanja zaposlitve
23. 04. 2024
Študenti BIC Ljubljana navdušili na mednarodnem tekmovanju Biser mora na Braču
23. 04. 2024
Naši dijaki so se udeležili regionalnega izbora dijaških podjetij projekta Moje podjetje
23. 04. 2024
Dijaki tehniške gimnazije na mednarodni mobilnosti v laboratorijih v Istanbulu
23. 04. 2024
Z gosti iz Francije smo raziskovali najbolj slastne kotičke Ljubljane in Festival čokolade
22. 04. 2024
V naš kolektiv vabimo veterinarskega tehnika/co, ki se bo pridružil/a ekipi naše Šolske veterinarske ambulante BIC Ljubljana
19. 04. 2024
Houston, imamo rešitev: kako smo Nasi predstavili astronavtski zajtrk iz ješprenja, dimljenega tofuja, orehov in suhih hrušk
18. 04. 2024
Prvi rezultati projekta Učenje učenja za učitelje
17. 04. 2024
Obiskali so nas člani društva Mavrica izzivov
17. 04. 2024
Dijakinje tehniške gimnazije na praksi v laboratorijih na Finskem
12. 04. 2024
Obiskali smo bar z najlepšim razgledom v Ljubljani
12. 04. 2024
Gostili smo Mednarodno komisijo za varstvo reke Donave
12. 04. 2024
Ekskurzija v Hrvaško Istro: tartufi, vino, gin, kozji sir, ostrige, pršut in čarobna obmorska mesta
12. 04. 2024
Expats in Slovenia: obiskal nas Alexander Kurilov iz Moldavije
10. 04. 2024
Zdravju prijazna organizacija: Kako na BIC Ljubljana skrbimo za zdravje in gibanje na delovnem mestu?
09. 04. 2024
Slaščičarska delavnica za starše
09. 04. 2024
Vikend srednjeveških iger: od srednjeveškega "basegolfa", žongliranja do nočnega pohoda z baklami
05. 04. 2024
Medprogramska delavnica na temo piva: Študenti gostinstva in turizma so gostili predavatelja v programu živilstva in prehrana
05. 04. 2024
Obiskali smo kraft pivovarno Tektonik in spoznali tehnološke postopke v pivovarstvu
05. 04. 2024
Čokoladni večer za starše, zakaj pa ne?
05. 04. 2024
Obiskala nas je strokovnjakinja za podporo strankam Adriatic pri Amadeus Slovenija
05. 04. 2024
Prostovoljstvo: Košček dobrote za malčke iz ukrajinske sirotišnice
04. 04. 2024
Največja vesoljska zgodba leta ta petek na Odprti kuhni
04. 04. 2024
2 zlati, 7 srebrnih in 8 bronastih priznanj za BIC Ljubljana na tekmovanju veterinarskih tehnikov in tehnic!
04. 04. 2024
Udeležili smo se predavanja o umetnosti, umetni inteligenci in slovenskih impresionistih
27. 03. 2024
Prostovoljci BIC Ljubljana smo obiskali vrtec Galjevica
27. 03. 2024
Obiskali smo kraft pivovarno Tektonik in spoznali tehnološke postopke v pivovarstvu
27. 03. 2024
Naša predavateljica dr. Lea Kužnik v oddaji Pod pokrovko: O šegah in navadah velikonočnega časa
26. 03. 2024
Expats in Slovenia: obiskal nas Juan David Zuleta iz Kolumbije
25. 03. 2024
Zlato in srebro za poročno torto na tekmovanju Biser mora na Braču!
25. 03. 2024
Naš dijak Blaž Lipovšek je kot predsednik Parlamenta mladih reke Save sodeloval na UNECE regionalnem forumu na temo trajnostnega razvoja v Švici
25. 03. 2024
Moje podjetje: Zakaj je odgovor na vprašanje "Zakaj?" v komunikaciji s strankami pomemben?
25. 03. 2024
Državno tekmovanje iz angleščine Poliglot 3
20. 03. 2024
Kariene poti diplomantk in diplomantov: Ajda Krivec, prejemnica naziva "Najboljše diplomsko delo!"
20. 03. 2024
Naš dijak Jan Kumše se je s sliko Luke Dončića uvrstil v finale natečaja Rišem za prijatelja. Glasujmo zanj!
20. 03. 2024
Dijaki v programu tehniške gimnazije so obiskali Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani
18. 03. 2024
Naša ekipa, ki je pripravila astronavtski zajtrk je bila v izboru za ime tedna na Val 202.
15. 03. 2024
Anja Skrbinek iz Hiše Franko nas je popeljala v svet fermentiranih pijač
13. 03. 2024
Slovenija kot edina v Evropi v Houston: Bodo Nasini astronavti v vesolju jedli zajtrk po receptu študentov BIC Ljubljana?
11. 03. 2024
Dijaki so čez cesto pomagali skoraj štiridesetim krastačam, rosnicam in sekuljam
11. 03. 2024
Naša dijakinja Maruša Šega je postala državna prvakinja v lokostrelstvu!
08. 03. 2024
Uspehi naših dijakinj na regijskem tekmovanju v streljanju
08. 03. 2024
Postavili smo novo gnezdilnico za čebele samotarke
08. 03. 2024
Gostili smo šefinjo Julijano Krapež
08. 03. 2024
8. marec: Na BIC Ljubljana posebno pozornost namenjamo usklajevanju družinskega, zasebnega in poklicnega življenja naših zaposlenih
07. 03. 2024
Na vajah smo gostili šefa Igorja Jagodica
07. 03. 2024
Naša dijakinja Ema Kolmanko je postala državna prvakinja v judu!
06. 03. 2024
Vabimo na veterinarski tečaj: uposabljanje članov društev in poslovodstev organizacij, ki na področju zaščite živali deluje v javnem interesu
06. 03. 2024
V naš kolektiv vabimo svetovalnega delavca/ko
05. 03. 2024
Expats in Slovenia: obiskala nas je Ellen iz San Francisca
05. 03. 2024
Naša dijakinja Nika Nedelko je tudi letos ponovno postala državna karate prvakinja!
05. 03. 2024
3. in 4. mesto za naši dijakinji na tekmovanju Zlatni orah na Hrvaškem!
05. 03. 2024
Šolsko tekmovanje v znanju angleščine Poliglot 3
01. 03. 2024
Ste zaposleni v gostinstvu ali turizmu? Vključite se v naša izobraževanja in nadgradite svoje znanje!
01. 03. 2024
BIC Ljubljana aktiven član Vetnnet, združenja šol, ki poučujejo v programu veterinarski tehnik/ca
01. 03. 2024
Te zanima brezplačni tečaj francoščine?
01. 03. 2024
Expats in Slovenia: obiskala nas je filipinka Ai Rene
29. 02. 2024
Čajnica Primula ponovno odpira vrata
29. 02. 2024
Za 8. marec v Restavracijo KULT316
21. 02. 2024
Prijavite se na naše brezplačne tečaje jezikov, digitalnih kompetenc in varne hrane
21. 02. 2024
Postani mikropivovar/ka: vabimo na Malo šolo varjenja piva
19. 02. 2024
Dijakinje in študentke ob rojstnem dnevu japonskega cesarja pripravile ajdove soba rezance
16. 02. 2024
Bodoče veterinarske tehnice na praksi v največjem zavetišču za živali v Španiji
16. 02. 2024
54. Krkine nagrade: priložnost za nove raziskovalne dosežke
14. 02. 2024
Obiskali smo izobraževalni center G3 Spirits
13. 02. 2024
Naše dijakinje v Istanbulu predstavile okolju prijazen način izdelave mil iz odpadnega olja
13. 02. 2024
Vabimo na informativne dni 2024
13. 02. 2024
Pust mastnih ust: najbolj okusni recepti za krofe, miške in domače indijančke
12. 02. 2024
Karierne priložnosti - srečanje med delodajalci in študenti gostinstva in turizma ter živilstva in prehrane
12. 02. 2024
Študenti so gostili Društvo barmanov Slovenije
12. 02. 2024
Naša dijakinja Tina Erzar je postala mladinska svetovna prvakinja v smučarskih skokih v Planici
07. 02. 2024
Najboljši klasični in inovativni krof smo letos na izboru za Naj krof Slovenije pripravili na BIC Ljubljana!
06. 02. 2024
Od pekovskih mojstrovin do sladoleda – študenti živilstva in prehrane na strokovni ekskurziji po Italiji
06. 02. 2024
Praznujemo tretje leto od prejema certifikata Družbeno odgovoren delodajalec!
05. 02. 2024
Kariene poti diplomantk in diplomanov BIC Ljubljana: Brigita Yartz
05. 02. 2024
Vabimo k sodelovanju v raziskavi naših dijakov o prehranjevalnih navadah
01. 02. 2024
V naš kolektiv vabimo sistemskega inženirja informatika - M/Ž
01. 02. 2024
Vabimo na Valentinov meni v našo Restavracijo KULT316
01. 02. 2024
Expats in Slovenia - Jurgen Azaziel Darc
31. 01. 2024
Naša dijakinja Ema v vrhu najboljših v judu!
30. 01. 2024
Januarski vivaristični vikend: prenova terarijev, nočni turnir in veliko dobre volje
30. 01. 2024
Dijaki BIC Ljubljana so se na Državnem prvenstvu v športnem plezanju odlično odrezali
30. 01. 2024
Čestitke dijakinji Tini Erzar za odlične nastope in osvojene prve točke v svetovnem pokalu v smučarskih skokih!
29. 01. 2024
Whisky ali Whiskey? Kaj pa Whisky in kulinarika?
24. 01. 2024
Dijaki tehniške gimnazije so na praksi v laboratorijih na Portugalskem
22. 01. 2024
Restavracija KULT316 vabi: Od Črnega morja do Kavkaza: okusi in arome Vzhoda
22. 01. 2024
Nagrada za najboljše višješolsko diplomsko delo v rokah diplomantke BIC Ljubljana!
22. 01. 2024
Kam naprej? Za naše dijake in študente smo organizirali že 10. Karierni dan
19. 01. 2024
Karierne poti naših diplomantk in diplomantov: Primož Ptičak
18. 01. 2024
Bodo Nasini astronavti v vesolju jedli jedi po receptih študentov BIC Ljubljana?
18. 01. 2024
Naša študenta kuhala z najboljšimi slovenskimi chefi: Jagodicem, Štefelinom in Volčičem
18. 01. 2024
Gostili smo chefa Uroša Gorjanca iz gostilne Krištof, ki je nagrajena Krištof z zeleno Michelinovo zvezdico.
12. 01. 2024
Gostili smo priznanega vinarja Jožefa Prusa iz vinske kleti Prus
10. 01. 2024
Vabimo na tečaj kuharske iskrice - usvojite osnovna kuharska znanja!
08. 01. 2024
Študenti se lahko do 12. januarja prijavite na razpis Erasmus+!
08. 01. 2024
Dobrodelnost na BIC Ljubljana v preteklem letu
04. 01. 2024
Naši študenti uspešni na mednarodnem tekmovanju iz angleščine
03. 01. 2024
Srečno 2024!
22. 12. 2023
Gruzijska kulinarika
15. 12. 2023
Praznično kosilo s peninami in šampanjcem
15. 12. 2023
Vabimo na srednješolsko tekmovanje ta veterinarske tehnike/ce Veticus
14. 12. 2023
Dokončan študij: boljša možnost za osebno in poklicno rast
13. 12. 2023
Bodoči živilsko-prehranski tehniki/ce na praksi v Španiji
13. 12. 2023
Dijak Blaž Lipovšek na COP 23 - Konferenci za Sredozemlje
13. 12. 2023
Indonezijska kulinarika za naše študente gostinstva in turizma
13. 12. 2023
Kaj je dobro vedeti o citrusih in vitaminu c?
13. 12. 2023
Udeležili smo se srečanja partnerjev projekta Ustvarjalno učenje za življenje v Estoniji
13. 12. 2023
Prostovoljci BIC Ljubljana smo obiskali vrtec Galjevica in spekli medenjake
12. 12. 2023
Nova dijaška podjetja na Živilski in naravovarstveni šoli
12. 12. 2023
Zmaga naše dijakinje Tine Erzar na celinskem smušarskem pokalu na Norveškem
12. 12. 2023
Trajnostni življenjski slog med mobilnostjo: zaživela je spletna stran projekta Envirasmus
05. 12. 2023
Naša študentka Neli na 8-mesečnem izobraževanju na mednarodni šoli italijanske kuhinje v Italiji
27. 11. 2023
Vabimo na decembrsko razvajanje v našo restavracijo KULT316
27. 11. 2023
Z dijaki smo na pogorelih pobočjih Krasa zasadili želode puhastega hrasta
24. 11. 2023
Na Dnevih turizma v Zaboku na Hrvaškem smo predstavili trende v izobraževanju odraslih in gostinstvu
24. 11. 2023
Gostili smo partnerje projekta Učenje učenja za učitelje in mentorje iz Italije, Francije in Nemčije
24. 11. 2023
Gostili smo dijake s partnerske šole Zadkine iz Rotterdama na Nizozemskem
24. 11. 2023
Veterinarski tehniki in tehnice na Malti
23. 11. 2023
Bodoče veterinarske tehnice in tehniki na mednarodni mobilnosi na Češkem
22. 11. 2023
Uspehi našega dijaka Mihe Trdana v okviru slovenske mladinske nogomentne reprezentance
20. 11. 2023
6 zlatih medalj, 2 srebrni, 3 pokali in 2 nagradi za naše študente in študentko na mednarodnem tekmovanju Grand Gourmet
20. 11. 2023
Želite organizirati virtualno vinsko ali kulinarično degustacijo? Prijavite se na brezplačno izobraževanje.
17. 11. 2023
Na BIC Ljubljana smo podpisali sporazum o sodelovanju z makedonskimi inštitucijami
16. 11. 2023
BIC Ljubljana partner v inovativnem mednarodnem projektu The Food Odyssy
15. 11. 2023
Vivaristi v Tropski hiši: le kaj bi še lahko meli v šolskem vivariju?
15. 11. 2023
Zaposlimo: v naš kolektiv vabimo laboranta/ko
15. 11. 2023
Zlato in srebro za naše študentke in študente gostinstva in turizma na 70. Gostinsko turističnem zboru Slovenije
14. 11. 2023
Zlata medalja za študentko Leo na mednarodnem tekmovanju AEHT v kategoriji hotelske recepcije
14. 11. 2023
Zlato in bron na Gostinsko-turističnem zboru Slovenije za naše slaščičarje/ke
13. 11. 2023
Naša učiteljica Jerneja Seibert je prejela naziv najboljše učiteljice globalnega učenja!
10. 11. 2023
Imamo evropsko karate prvakinjo Niko Nedelko!
09. 11. 2023
Kako izgleda gostinsko prehranski oddelek v Ikei?
09. 11. 2023
Na državni obeležitvi 30-letnice projekta Zdrava šola so nastopili tudi naši dijaki
08. 11. 2023
Predavanje in degustacija na temo škotskih viskijev
08. 11. 2023
Čokoladna torta z malinami: prehransko in senzorično ovrednotenje
08. 11. 2023
Kam v petek? Vabimo na Martinov meni v Restavracijo KULT316
06. 11. 2023
Naš dijak Miha je pretekel 42 km na Ljubljanskem maratonu
27. 10. 2023
Rektorjeva nagrada in 1. mesto za inovativni izdelek Whey`licious
27. 10. 2023
Strokovno predavanja o vodi življenja s podjetnem Merit HP
27. 10. 2023
Strokovna ekskurzija v Olimje in Brežice
27. 10. 2023
Ponovno potrjujemo našo zavezanost kakovosti: prejeli smo priznanje UPORABNIK CAF
26. 10. 2023
Kakšno je delo organizatorice izobraževanja odraslih? Predstavila nam ga je naša sodelavka Milena
26. 10. 2023
Po nova poznanstva in prakse v Srbijo
26. 10. 2023
Z dijaki na razstavi Spomin Slovenije
25. 10. 2023
Na praksi v naši šolski pekarni in slaščičarni gostimo hrvaške dijakinje
24. 10. 2023
Spoznavni tabor v Elerjih
23. 10. 2023
Razpisali smo nove termine za naš kuharski tečaj Kuharske iskrice!
23. 10. 2023
Svetovni dan hrane: Proso od semena do rastline
23. 10. 2023
Kariene poti diplomantk in diplomanov BIC Ljubljana: Ana Podobnik, avtorica kuharice za otroke
19. 10. 2023
Kako reciklirati telefon? Odgovore smo iskali na Inovacijskem kampu 2023
19. 10. 2023
Študenti turizma na potepu: obiskali so domačijo Avsenik, posestvo Brdo in Art Expo
16. 10. 2023
Delovni časi naše restavracije, kavarne, čajnice, šolske veterinarske ambulante in šolskih kuhinj med jesenskimi počitnicami
13. 10. 2023
Izvedli smo mednarodno spletno slaščičarsko delavnico z dijaki partnerske šole v Franciji
13. 10. 2023
Gostili smo skupino svetovalnih delavk s finske partnerske šole WinNova
12. 10. 2023
V oktobru večjo skrb namenjamo duševnemu zdravju naših dijakov in študentov
11. 10. 2023
Naša dijakinja Hana Kranjec Žagar si je pridirkala kar dve prvi mesti na dirkah slovenskega pokala gorskokolesarskega spusta!
11. 10. 2023
V okviru tretje ure športne vzgoje smo na Braču jadrali na deskah
11. 10. 2023
Po novo znanje smo odšli v San Sebastian, kulinarično prestolnico sveta
06. 10. 2023
Bodoči/e slaščičarji/ke in peki/ovke na mednarodni mobilnosti na Nizozemskem
06. 10. 2023
Preverite, kako preživeti v naravi
06. 10. 2023
Karierne poti diplomantk in diplomantov BIC Ljubljana: Lea Juha
06. 10. 2023
Delavnica o poeziji poljske pesnice Wisławe Szymborske
06. 10. 2023
Spoznavni dan za študente gostinstva in turizma na BIC Ljubljana
05. 10. 2023
Gostili smo 11. Parlament mladih reke Save
05. 10. 2023
Čestitamo! Naše dijakinje in dijaki so prejeli 3. Krkine nagrade in 4. Krkina priznanja za svoje raziskovalne naloge
05. 10. 2023
Svetovni dan učiteljev in učiteljic: hvala, ker ste!
04. 10. 2023
Študenti BIC Ljubljana po Avstraliji
03. 10. 2023
Šolska turistična agencija KULT316 krepi sodelovanje
29. 09. 2023
Rešite kemijsko uganko, ki jo je v oddaji Ugriznimo znanost podal naš učitelj kemije, Miha Slapničar
29. 09. 2023
Zaključili smo projekt VETWORK: vabimo k uporabi spletne platforme o rabi digitalnih orodij pri poučevanju
27. 09. 2023
Večer koroške kulinarike v KULT316: vabimo na predstavitev knjige Kuharija po Koroško, avtorice Doroteje Omahen
27. 09. 2023
Udeležili smo se konference Evropskega združenja izobraževalnih ustanov za veterinarske tehnike VETNNET na Švedskem
25. 09. 2023
Naši predavateljici na strokovnem usposabljanju v Makedoniji
25. 09. 2023
Naši dijaki so se udeležili delavnic na STEAMCoLab 2023
25. 09. 2023
Učitelja naše Gimnazije in veterinarske šole sta se udeležila mednarodne znanstvene konference Cutting EDGE 2023
22. 09. 2023
Evropski dan jezikov 2023
20. 09. 2023
Bodoči slaščičarji na mednarodni praksi v tradicionalnih portugalskih slaščičarnah
19. 09. 2023
Karierne poti naših diplomantk in diplomantov: Polona Janežič
19. 09. 2023
Bodoče slaščičarke na tritedenski mobilnosti v Estoniji
19. 09. 2023
Bodoče veterinarske tehnice na praksi na Irskem
18. 09. 2023
Predstavnice BIC Ljubljana na Erasmus+ strokovnem obisku v Makedoniji
18. 09. 2023
Naš dijak Miha Trdan v slovenski mladinski nogometni reprezentanci do 19 let
13. 09. 2023
Ekipa WorldSkills Slovenija je dosegla izjemne rezultate na EuroSkills Gdańsk 2023
04. 09. 2023
Karierne poti diplomantov BIC Ljubljana: intervju z Damjanom Wallnerjem, vodjo Restavracije A3 na Gradu Rajhenburg v Brestanici
31. 08. 2023
Dijakinje in dijaki, dobrodošli na prvi šolski dan!
30. 08. 2023
Študentka živilstva in prehrane na Svetovnih univerzitetnih igrah v Čengduju na Kitajskem
24. 08. 2023
Ali je pokovka zdrava?
24. 08. 2023
Dokončajte študij na Višji strokovni šoli in izboljšajte svoje možnosti za karierni razvoj
24. 08. 2023
Novo ime naše šole: Živilska in naravovarstvena šola
24. 08. 2023
Ne spreglejte drugega prijavnega roka za vpis na Višjo strokovno šolo
22. 08. 2023
Naša učiteljica je bila del strokovnega štaba košarkarske reprezentance, ki je osvojila naslov evropskih prvakinj!
22. 08. 2023
Paradižnikova juha: tako boste skuhali najboljšo
12. 07. 2023
Mednarodna mobilnost v Rim: sodelujemo pri pripravi učbenika za poučevanjue strokovne terminologije v italijanskem jeziku
12. 07. 2023
Udeležili smo se kulinaričnih delavnic z Luko Košrijem
12. 07. 2023
Utrinki iz študentske prakse v irskem mestecu Ballybunion v restavraciji McMunns.
10. 07. 2023
Preverite delovne čase naše trgovine, čajnice, šolskih kuhinj, restavracije in kavarne KULT316, kavarne FGG in Šolske veterinarske ambulante med poletnimi počitnicami!
10. 07. 2023
Srečanje partnerjev projekta Envirasmus v Franciji: trajnostna mobilnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju
10. 07. 2023
Obiskali smo najboljše šole na področju gostinstva, hotelirstva in turizma v Švici
10. 07. 2023
Študenta Mark in Anže na praksi na posestvu Ashley Park na podeželju Irske
05. 07. 2023
Čestitke veterinarskim tehnikom/cam za uspešno opravljeno poklicno maturo
05. 07. 2023
Svečana podelitev spričeval poklicne mature
30. 06. 2023
Kako izgleda študentska praksa na Kanarskih otokih?
30. 06. 2023
Zaposleni, dijaki, študenti, starši in naši podporniki smo skupaj dosegli kar 3.194 kolesarskih, tekaških in pohodniških kilometrov!
30. 06. 2023
S preobrazbo odrezkov listnatega testa v košarice in krekerje do 2. mesta na tekmovanju Ecotrophelia Junior!
29. 06. 2023
Študentka živilstva in prehrane na Erasmus+ praski v belgijski pralinarni
29. 06. 2023
Študentki živilstva in prehrane na dvomesečni praksi v Rimu
29. 06. 2023
SCOBY – nova inovativna embalaža prihodnosti, ki se lahko kompostira ali uporabi za pripravo kombučinega napitka
28. 06. 2023
Vabimo na kultni piknik in zmagovalne koktajle v KULT316!
27. 06. 2023
Brezplačno usposabljanje za kuharje/ice v šolah in vrtcih na temo zdrave in trajnostne prehrane
23. 06. 2023
Dijakinje in dijaki uspešno opravili zaključne izpite! Čestitamo!
23. 06. 2023
Zaključno srečanje prostovoljk in prostovoljcev BIC Ljubljana: Neprecenljiv prispevek mladih za skupnost
22. 06. 2023
RAZPIS za pridobitev naziva predavatelj/-ica za študijski program Gostinstvo in turizem (GiT) ter Živilstvo in prehrana (ŽiP)
21. 06. 2023
Kako filiramo banano, ustvarjamo vzroce na površini kave in postrežemo koktajle? Gostovali smo v oddaji Dobro jutro.
19. 06. 2023
Predstavili smo se na 18. kongresu Mlinarstva in pekarstva
16. 06. 2023
Mikrobiološki krožek za ljubitelje mikrobiologije
16. 06. 2023
Študentka Lara se je na tekmovanju v mešanju koktajlov kot edina študentka med profesionalnimi barmani uvrstila med finaliste!
16. 06. 2023
Iščete nove priložnosti? Pridružite se ekipi BIC Ljubljana.
16. 06. 2023
Gostili smo dijake s partnerske šole Keuda na Finskem
14. 06. 2023
Dijaki so se udeležili tečaja preživetja v naravi
13. 06. 2023
Dijakinja Tija Gostiša prejela Zlato Preglovo plaketo na svečani prireditvi Zotkini talenti 2023
12. 06. 2023
Izjemni rezultati na tekmovanjih v gorskem kolesarstvu za dijakinjo Hano Kranjec Žagar
12. 06. 2023
Športni uspehi dijakinj in dijakov BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole. Čestitamo vsem!
12. 06. 2023
Bodoči veterinarski tehniki in tehnice na mednarodni mobilnosti v Beogradu
09. 06. 2023
Nove priložnosti za mednarodno mobilnost dijakov: gostili smo Vincenta Chalaina iz Francije
09. 06. 2023
Srebrno in bronasto priznanje za pašteto našega študenta na 34. festivalu Dobrote slovenskih kmetij!
08. 06. 2023
Marelice - sadeži lepote in mladosti
08. 06. 2023
Na BIC Ljubljana, Živilski šoli vabimo k vpisu
07. 06. 2023
Predstavljamo ljubljanski štrukelj: mestno sladico iz 1868 v sodobni preobleki!
06. 06. 2023
Temperirane čokoladne dekoracije in merjene koncentracije glukoze na Znanstivalu
05. 06. 2023
Ponujamo nov program izpopolnjevanja: Strokovnjak/inja za izvajanje medicinsko predpisanih diet
02. 06. 2023
Zlata priznanja in pokali zlatih sovic za BIC Ljubljana na 57. državnem Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije
01. 06. 2023
Predstavili smo se na festivalu Igraj se z mano
31. 05. 2023
Naravovarstveni strokovni tabor v Bohinju
30. 05. 2023
Dijaki v laboratoriju izdelali milo, mazilo, balzam in deodorant
30. 05. 2023
Dan za kakovost na BIC Ljubljana: korak naprej v zagotavljanju kakovosti izobraževanja
29. 05. 2023
Nova generacija diplomantov BIC Ljubljana pripravljena na izzive prihodnosti
29. 05. 2023
Razpis za pridobitev naziva predavatelj/-ica za študijski program izpopolnjevanja na področju Višjega strokovnega izobraževanja
29. 05. 2023
Ekskurzija Trst, Linjan, Čedad
24. 05. 2023
Skbimo za kakovostno izobraževanje odraslih: podaljšali smo pravico do uporabe Zelenega znaka kakovosti
24. 05. 2023
BIC Ljubljana v gibanju: pridružite se akciji zbiranja kilometrov za zdravo življenje
22. 05. 2023
Program MEPI: dijaki Gimnazije in veterinarske šole so s pomočjo kompasa, zemljevida in svojih spretnosti prnočili zunaj, si pripravili topel obrok in prehohodili vse kontrolne točke na 26 km trasi.
22. 05. 2023
Medgeneracijsko prostovoljstvo: dijakinje Živilske šole na kulinarični prireditvi v domu starješih Fužine
20. 05. 2023
V okviru svetovnega dne čebel smo raztrosili semena medovitih rastlin na šolskem travniku
19. 05. 2023
Odkrijte umetnost mešanja koktajlov in postrežbe vina. Zagotovite si naša strokovna priročnika Barmanstvo in Postrežba vina.
17. 05. 2023
Prihaja sodobna grajska kuhinja! 3. mesto za študenta Tima na predtekmovanjem za European Young Chef Award
17. 05. 2023
Preberite intervju z našo direktorico Jasno Kržin Stepišnik v Rudniški četrtinki
17. 05. 2023
Vabimo na koncert naše vokalne skupine GlasBICa
16. 05. 2023
Diplomsko delo našega študenta na temo organizacije dietne prehrane v vrtcu se je uvrstilo v ožji izbor najboljših diplomskih del v letu 2022!
16. 05. 2023
Dijaki so se odpravili na Ekskurzijo na obalo
15. 05. 2023
Kako delujejo svetleče palčke in UV perlice? Dijaki tehniške gimnazije na delavnicah na Pedagoški fakulteti
11. 05. 2023
V Veroni smo se udeležili srečanja partnerjev projekta Creative Learning for Life
09. 05. 2023
Predsednica študentskega sveta Lea Juha je sodelovala v debatah mladih na Youth Parliament 2023
09. 05. 2023
Tridnevna strokovna ekskurzija študentov živilstva in prehrane v Srbijo
08. 05. 2023
Uspehi dijaških podjetij na Živislki šoli
04. 05. 2023
Dijaki finske šole WinNova pri nas na praksi
04. 05. 2023
Dijaki tehniške gimnazije so predstavili svoje projektne naloge pri maturitetnem predmetu biotehnologiji
04. 05. 2023
Ekipa Slovenske ženske hokejske reprezentance, v kateri je tudi naša dijakinja Tjaša Intihar je dosegla največji uspeh v zgodovini slovenskega ženskega hokeja
04. 05. 2023
Naravovarstveni strokovni tabor 3. - 5. 5. 2023
03. 05. 2023
Čestitamo naši ravnateljici Višje strokovne šole, Tjaši Vidrih za članstvo v upravnem odboru Skupnosti VSŠ
21. 04. 2023
Tartufi, školjke, oljarna, kozja farma, destilarna: strokovna ekskurzija za študente gostinstva in turizma
21. 04. 2023
Študenti barmanstva so ustvarjali lastne kreacije: kateri coctail pa je vam najbolj všeč?
21. 04. 2023
Na ekskurziji so dijaki spoznavali zgodovino in ureditev slovenske države in pomen neodvisnih medijev
21. 04. 2023
1. in 2. mesto za dijakinji naše Živilske šole na državnem prvenstvu v judu
21. 04. 2023
Na Madžarskem smo se udeležili zaključnega srečanja partnerjev v projektu s področja digitalne pedagogike
21. 04. 2023
Bodoči živilsko-prehranski tehiki so se predstavili na nacionalnem tekmovanju za razvoj inovativnih živilskih izdelkov »Ecotrophelia Slovenija Junior
20. 04. 2023
Dijaki-junaki darovali kri
17. 04. 2023
Limona ali ohrovt. Kaj vsebuje več vitamina C?
14. 04. 2023
Z raziskovalno nalogo o sladkih mokarjih 2. mesto za naši dijakinji na tekmovanju Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije
14. 04. 2023
Na Kariernem centru BIC Ljubljana smo pripravili delavnico iskanja zaposlitve za študente
14. 04. 2023
Za nami je drugo tekmovanje veterinarskih tehnic in tehnikov Veticus na temo vzorčenja in laboratorijske diagnostike
13. 04. 2023
Mleko: katera hranila vsebuje in koliko ga je priporočljivo uživati? Gostovali smo v televizijski oddaji Dobro jutro
12. 04. 2023
Katere stile piva pa vi poznate? Vaje barmanstva ob kozarcu piva.
07. 04. 2023
Bodoči naravovarstveni tehniki in tehnice na mobilnosti v Srbiji
07. 04. 2023
Udeležili smo se zaključnega srečanja partnerjev v projektu projektu Erasmus+ Genuine Digi na Nizozemskem
06. 04. 2023
Študenti Barmanstva obiskali B Bar hotela InterContinental Ljubljana
06. 04. 2023
Študenti BIC Ljubljana vabijo na fotografsko in video razstavo o skritih delavcih v turizmu
05. 04. 2023
1. mesto za našo dijakinjo Nežo Levstik na mednarodem turnirju v Ju-jitsu
03. 04. 2023
Obiskali smo Hišo kulinarike Jezeršek
03. 04. 2023
Virtual Mobility Project na Živilski šoli
03. 04. 2023
Državno tekmovanje iz angleščine Poliglot 3
31. 03. 2023
6. zlatih medalj in pokal za absolutne zmagovalce v kategoriji Chefs Table za študente BIC Ljubljana na tekmovanju Biser mora na Braču
30. 03. 2023
Visoko biofenolno oljčno olje Terra centuria kot inspiracija za ustvarjanje novih kulinaričnih doživetij
30. 03. 2023
Mobilnost v deželo večnega sonca in v Beograd: nova sodelovanja z delodajalci za študentsko prakso
30. 03. 2023
Naša dijakinija Nika Nedelko je že že drugo leto zapored obdržala naslov Državne karate prvakinje!
30. 03. 2023
Na Nizozemskem smo predstavili naše nove priročnike za mednarodno usklajeno vrednotenje praktičnega dela veterinarskih tehnikov in tehnic
30. 03. 2023
Dijaki, študenti in starši! Pridružite se nam pri zbiranju 3000 pohodniških, tekaških in kolesarskih kilometrov!
29. 03. 2023
Začinite svoj disko stil. Študenti gostinstva in turizma so pripravili pogostitev za starše.
27. 03. 2023
Študenti BIC Ljubljana so obiskali največjo svetovno turistično borzo
27. 03. 2023
Ornitološki krožek se odpravi na ekskurzijo do izliva reke Mirne v Istri
23. 03. 2023
Sodelovali smo na okrogli mizi Pedagoškega vikenda na temo Ko družina ni več varno zavetje
22. 03. 2023
Bodoči živilsko-prehranski tehniki in tehnice na mednarodni mobilnosti na Finskem
22. 03. 2023
Dijaki tehniške gimnazije na mednarodni mobilnosti na Poljskem
22. 03. 2023
Dijaki tehniške gimnazije na mednarodni mobilnosti v Istanbulu
22. 03. 2023
Obiskali smo craft pivovarno Maister Brewery v Kamniku
21. 03. 2023
Expats in Slovenia: obiskala nas je Iva Hostnik, učiteljica nemščine in slikarka
21. 03. 2023
V okviru mednarodne mobilnosti gostimo dijake in dijakinje iz Turčije, Poljske, Severne Makedonije, Italije in Španije
21. 03. 2023
Pregrešno dobri sladici, ki vabita na spomladansko sladkanje
20. 03. 2023
Energijske pijače so povezane z vrsto zdravstvenih težav in tveganih vedenj pri otrocih in mladostnikih
20. 03. 2023
Študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana najboljši v državi na področju priprave Specialty kave
20. 03. 2023
Državno tekmovanje iz angleščine za SSI programe Poliglot
17. 03. 2023
Bodoči peki/ovke in slaščičarji/ke na mednarodni mobilnosti na Nizozemskem
17. 03. 2023
Kakšni so ameriški viskiji v "old fashioned" in "sour" verziji koktajlov?
17. 03. 2023
Strokovna ekskurzija v Inštitut hmeljarstva in pivovarstva in Vinarstvo Zorjan
17. 03. 2023
Dijaško podjetje, ki se ukvarja z izdelavo in prodajo naravne kozmetike se je predstavilo na tekmovanju za najboljšo podjetniško idejo mladih
17. 03. 2023
Virtual Mobility Project na Živilski šoli
15. 03. 2023
Priprava japonskih soba rezancev in praznovanje cesarjevega rojstnega dne
14. 03. 2023
Z chefom Jakobom Pintarjem smo se predstavili na Gourmet Cup Ljubljana na Krvavcu
13. 03. 2023
Veste, kašno meso jeste v burgerju? Študenti so pri vajah postali forenziki za ugotavljanje ponarejanja živil
13. 03. 2023
Vabimo na pomladanski Teden restavracij v našo restavracijo KULT316
10. 03. 2023
Poliglot in Poliglot 3 šolski tekmovanji iz angleškega jezika na Živilski šoli
10. 03. 2023
Virtual Mobility Project na Živilski šoli
09. 03. 2023
Naša družbena odgovornost: več kot 50 ukrepov za naše zaposlene
06. 03. 2023
Na barmanski delavnici v G3 Spirits trening centru
01. 03. 2023
Zaživel je turistični krožek za študente gostinstva in turizma
28. 02. 2023
Na Živilsli šoli gostili dramsko skupino upokojencev Božekako
27. 02. 2023
Praznujte dan žena v KULT316
24. 02. 2023
Študenti brmanstva smo obiskali destilarno Broken Bones
24. 02. 2023
Dijaki tehniške gimnazije v okviru Erasmus+ na Portugalskem
24. 02. 2023
Expats in Slovenia
24. 02. 2023
Virtual Mobility Project na Živilski šoli
23. 02. 2023
V petek, 24. 2. 2023 svoja vrata odpira čajnica Primula
23. 02. 2023
Krožek ročnih del na Gimnaziji in veterinarski šoli
22. 02. 2023
Vabimo na strokovna izobraževanja za zaposlene v osnovnih poklicih v turizmu in gostinstvu
22. 02. 2023
Uspehi dijakov in dijakinj na regijskem tekmovanju v streljanju z zračnim orožjem
22. 02. 2023
Naj inovativni krof 2023 smo pripravili na BIC Ljubljana!
22. 02. 2023
Chef Luka Košir s svojo ekipo na praktičnih vajah študentov gostinstva in turizma
22. 02. 2023
Droži: delavnica študentov BIC Ljubljana z Anito Šumer
22. 02. 2023
Vzemi si čas za nas – na Bledu
17. 02. 2023
Virtual Mobility Project na Živilski šoli
16. 02. 2023
Vabimo na informativne dni 2023
09. 02. 2023
Naša dijakinja Erika Čepin je izdala mladinski fantazijski roman Kletka skrivnosti
06. 02. 2023
Ste vedeli, da temno pražena kava vsebuje običajno manj kofeina kot manj pražena?
06. 02. 2023
Vabimo na Valentinov meni v našo Restavracijo KULT316
03. 02. 2023
V svet dolgih mešanih pijač nas je popeljal Aleš Ogrin, svetovni prvak v mešanju pijač
03. 02. 2023
Študenti so na vaji pripravili kosilo s pivI LOO-BLAH-NAH
03. 02. 2023
Kam greš pa ti na prakso? Predstavitev delodajalcev s podoročja gostinstva, turizma, živilstva in prehrane
30. 01. 2023
Zeleni Erasmus+: na mednarodno mobilnost s poslanstvom trajnostnega razvoja
30. 01. 2023
Ogjelte si razstavo naše dijakinje Mance Tonje Rismondo v knjižnici Medvode
30. 01. 2023
Veste, koliko vrst na Zemlji izumre v enem mesecu, dnevu ali uri?
30. 01. 2023
Vaje študentov gostinstva in turizma v znamenju španske kuhinje
26. 01. 2023
Zimski športni dan za gimnazijce in veterinarske tehnike in tehnice
26. 01. 2023
Predstavljamo Tino Mezek, diplomantko v programu živilstvo in prehrana
23. 01. 2023
Tim Erjavec: fotograf in študent živilstva in prehrane na BIC Ljubljana
19. 01. 2023
Za naše dijake smo pripravili Karierni dan
18. 01. 2023
Karierne poti naših diplomantk in diplomantov: Eva Plešnar in Jan Čampa
17. 01. 2023
53. KRKINE NAGRADE: PRILOŽNOST ZA NOVE RAZISKOVALNE DOSEŽKE DIJAKOV IN DIJAKINJ
16. 01. 2023
Pripravili smo poslovno kosilo z vinsko kletjo Prus
16. 01. 2023
Vabimo na večer nagrajenih kulinaričnih mojstrovin študentov BIC Ljubljana
13. 01. 2023
Že veš, kam greš? Naše dijake in študente vabimo na Karierni dan.
13. 01. 2023
Expats in Slovenia - Niranjan Seshadri
10. 01. 2023
Dobrodelnost na BIC Ljubljana v 2022: 2869 EUR za šolski Florin sklad in 2500 za bortstvo
09. 01. 2023
Bi želeli pridobiti certifikat za NPK izdelovalca sladic, čokoladnih izdelkov ali trajnega peciva?
06. 01. 2023
Skupaj s Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo smo otvorili novo fakultetno Kavarno FGG. Vabljeni!
05. 01. 2023
Kuhali smo z Jakobom Pintarjem, finalistom za najboljšega mladega kuharja na svetu v letu 2019
05. 01. 2023
Prejeli smo Srebrni certifikat za izvajanje celovitega programa zdravja in gibanja na delovnem mestu
03. 01. 2023
O drožeh in brezglutenskem kruhu: gostovali smo v oddaji Dobro jutro na TV Slovenija
21. 12. 2022
X-mas quiz na Živilski šoli
20. 12. 2022
Penine in šampanjci v družbi gospe Lili Vodušek, Jasne Poznic in podjetja Merit HP
20. 12. 2022
Najlepši je čas, ki porabiš ga zase. Vesele praznike in srečno 2023!
20. 12. 2022
Delovni časi med novoletnimi prazniki: Šolska veterinarska ambulanta, trgovina Kruh&Cukr, šolska kuhinja, Restavarcija in kavarna KULT316
20. 12. 2022
Praznujemo drugo leto od prejema pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec!
15. 12. 2022
Sprehodili smo se po 1300 metrov dolgi poti podzemnih rovov Vinske poti v rovih pod starim Kranjem
15. 12. 2022
Girls go Circular: moda in krožno gospodarstvo
15. 12. 2022
Novo poglavje mednarodnega sodelovanja: obiskala nas je Amy Nicol iz Južnoafriške republike
14. 12. 2022
Prostovoljci BIC Ljubljana smo obiskali upokojence v Domu Fužine
14. 12. 2022
Boste med prazniki pripravili tatarski biftek ali sarmo? Preverite zmagovalni recept.
13. 12. 2022
Erasmus+ projekt Creative Learning for Life: Kako se življenjskih veščin učimo na kreativni način?
13. 12. 2022
Zmagovalna rižota je naši študentki Neli Poličnik prinesla večmesečno izobraževanje na italijanski šoli ALMA
13. 12. 2022
Dijaki vivaristi so postavili nov bioaktiven terarij, prihajajo tudi nove afriške ribe
13. 12. 2022
Gibalni koledar: migajmo med prazniki
07. 12. 2022
Kaj storiti z obilico hrane, ki nam ostane med prazniki? Z vami delimo napotke za varno hrambo hrane.
07. 12. 2022
Projekt Vzemi si čas za nas – izpostavljamo spregledane delavce in delavke v turizmu - se nadaljuje
02. 12. 2022
Ste za medeni meni z medenimi vini?
02. 12. 2022
Kako gresta z roko v roki viski in kulinarika?
02. 12. 2022
Vabimo na praznično kulinarično razvajanje v našo Restavracijo KULT316
02. 12. 2022
Prostovoljci BIC Ljubljana smo obiskali mini vrtec
01. 12. 2022
Vabimo na vas na šolski božični bazar
29. 11. 2022
Naš predavatelj Boštjan Humski je prejemnik nagrade Turistično gostinske zbornice Slovenije
29. 11. 2022
Zlata medalja za našega študenta na tekmovanju profesionalnih kuharjev v Srbiji
29. 11. 2022
Dijaki ornitološkega krožka na Gimnaziji in veterinarski šoli so na Ptujskem jezeru opazovali kar 60 različnih vrst ptic
28. 11. 2022
Svetovni dan hrane na Živilski šoli
18. 11. 2022
Zlato, srebro in bron za študente gostinstva in turizma na 69. Gostinsko turističnem zboru
18. 11. 2022
Udeležili smo se partnerskega srečanja na temo priprave individualnega načrta za dijake s posebnimi potrebami.
18. 11. 2022
Bronasta medalja in bronasto priznanje za naši dijakinji, bodoči slaščičarki na Gostinsko turističnem zboru Slovenije
17. 11. 2022
Boben za peko kostanja: zmagovalni podjetniški izziv na 4. Junior Achievement inovacijskem kampu 2022
17. 11. 2022
Predstavljamo vam pravični kifeljček
16. 11. 2022
Iz 24ur zvečer: Ali Slovenija že dobiva novo Ano Roš? Uspeh naše študentke Špele Kuhel na EYCA 2022
16. 11. 2022
Obisk predstavnice ameriške ambasade na Živilski šoli
14. 11. 2022
Likovni izdelek dijakinje Živilske šole med finalisti natečaja
11. 11. 2022
Duševno zdravje dijakov: kaj lahko naredimo strokovni delavci?
09. 11. 2022
Naša direktorica, mag. Jasna Kržin Stepišnik je prejela nagrado za izjemno delo na področju višjega strokovnega izobraževanja!
07. 11. 2022
Kako v poučevanje vnesti kompetence s področja digitalne pedagogike? Srečanje partnerjev v Romuniji
07. 11. 2022
8 medalj in dve absolutni zmagi na Grand Gourmet 2022 v Splitu za študentke in študenta naše Višje strokovne šole
06. 11. 2022
Dijaki v programu živilsko prehranski tehnik/ca na Erasmus+ mobilnosti na Korčuli
06. 11. 2022
Dijaki v programu slaščičar/ka na Erasmus+ mobilnosti na Portugalskem
03. 11. 2022
Vabimo na okroglo mizo o duševnem zdravju dijakov
28. 10. 2022
Trajnostno in retro. Trendi 2022 v živilstvu, gostinstvu, izobraževanju in turizmu.
25. 10. 2022
Odlični rezultati naših dijakinj in dijakov na 11. mednarodnem kongresu slaščičarstva Interslast v Termah Tuhelj
24. 10. 2022
Mednarodna mobilnost: bodoče veterinarske tehnice na praksi na Malti
24. 10. 2022
Bodoče veterinarske tehnice na mednarodni mobilnosti na Cipru
24. 10. 2022
Strokovna predavanja o konjaku in viskiju s podjetjem MERIT HP
20. 10. 2022
Prinesi svojo skodelico, embalažo ali vrečko. Gradimo skupaj našo družbeno odgovornost.
19. 10. 2022
Predstavili smo se učencem na delavnicah v Tehniškem muzeju Slovenije
19. 10. 2022
Naši dijaki zbirajo in vrednotijo podatke o onesnaženju rek in brežin s plastičnimi in drugimi odpadki ter z mikroplastiko
19. 10. 2022
Znan je program 6. mednarodne strokovne konference Trendi in izzivi. Rok za prijavo je do 26. 10. 2022
17. 10. 2022
Dijaki v programu naravovarstveni tehnik/ca na Erasmus+ mobilnosti na Finskem
Za dijaki Gimnazije in veterinarske šole je jahalni, deskarski in planinski vikend
12. 10. 2022
Živjo! Merhaba! Hello! Evropski dan jezikov na Živilski šoli
10. 10. 2022
Bodoči veterinarski tehniki in tehnice se urijo na Finskem
06. 10. 2022
V okviru mednarodne mobilnosti zaposlenih smo na Nizozemskem spoznavali prakse v šolskem centru šole Rijn IJssel
06. 10. 2022
Prvi študijski dan malo drugače – doživetje Dolenjske
06. 10. 2022
Naša nekdanja dijakinja Katja Juhant je odprla butično slaščičarno Katisserie
05. 10. 2022
Nova sezona tekmovanja Veticus je tu! Prijavite se na 2. tekmovanje veterinarskih tehnikov in tehnic
05. 10. 2022
Učitelji in učiteljice, hvala ker ste!
03. 10. 2022
Dijaki Živilske šole zmagali na fotoorientaciji!
03. 10. 2022
Zmagovalka Barcaffe barista CUP 2022 je Eva Bogdan, vodja naše Kavarne KULT316 !
30. 09. 2022
Bodoči naravovarstveni tehniki in tehnice so si izboril vstopnico za 10. Parlament mladih v Beogradu
30. 09. 2022
Naš nekdanji dijak Klemen je odprl svojo kavarno in slaščičarno!
30. 09. 2022
Študent Juš Dolničar zasedel odlično 1. mesto na kuharskem tekmovanju v Termah Tuhelj
29. 09. 2022
Naša sodelavka Tanja Kek je prejela najvišje priznanje v Republiki Sloveniji na področju zaposlitvene rehabilitacije/poklicne rehabilitacije.
28. 09. 2022
Dijaki tehniške gimnazije osvojili Krkino nagrado in priznanja!
28. 09. 2022
Erasmus+ projekt - Sustainability Development Goals
26. 09. 2022
Vabimo k vpisu v izobraževanje odraslih
26. 09. 2022
Učitelj dr. Miha Slapničar je z znanstvenim prispevkom sodeloval na Slovenskih kemijskih dnevih
23. 09. 2022
Ekipa lokostrelcev, v kateri je tudi naš dijak, je v Bolgariji osvojila zlato!
23. 09. 2022
Dijakinje in dijaki so se udeležili mednarodnega dogodka STEAMCoLab
23. 09. 2022
Podelitve priznanj ob evropskem dnevu jezikov
22. 09. 2022
Kako je s čistočo v gostinskih obratih? Gostovali smo v radijski oddaji Pod pokrovko
20. 09. 2022
Naši dijakinji priplavali med 16 najboljših na državnem prvenstvu v plavanju
20. 09. 2022
Študenta BIC Ljubljana bosta Slovenijo zastopala na Euroskills 2023 v kuharstvu in strežbi!
16. 09. 2022
Ali je v prehranskih dopolnilih toliko probiotičnih bakterij, kot jih proizvajalci navajajo na embalaži?
16. 09. 2022
Podaljšujemo rok prijave na 6. mednarodno strokovno konferenco Trendi in izzivi: 16. 9. 2022
14. 09. 2022
Kolesarjenje od Ljubljane do Bele krajine
13. 09. 2022
Knjiga Očarljivi poskusi z rastlinami, katere soavtorici sta tudi naši učiteljici, je prejela znak za kakovost ZLATA HRUŠKA
12. 09. 2022
Od Vardara pa do Triglava: vabimo na kulinarično popotovanje po navdihu študentov BIC Ljubljana
09. 09. 2022
Erasmus+ projekta ForRest - Poljska, september 2022
09. 09. 2022
Individualen pristop k učenju za dijake s posebnimi učnimi potrebami
08. 09. 2022
Dijaki v vivarističnem krožku na Gimnaziji in veterinarski šoli so zavihali rokave
06. 09. 2022
Na Festivalu prekmurske šunke in gibanice smo prejeli zlato priznanje za prekmursko gibanico
02. 09. 2022
Bodoče veterinarske tehnice na mednarodni mobilnosti na Irskem
31. 08. 2022
Dobrodošli! Z novim šolskim letom se nam je pridružilo 498 dijakinj in dijakov.
30. 08. 2022
Študentki BIC Ljubljana na praktičnem izobraževanju na Islandiji
30. 08. 2022
Za zaposlene v vrtcih smo izvedli brezplačno izobraževanje o pripravi dietne prehrane
22. 08. 2022
Drugi prijavni rok na Višjo strokovno šolo poteka od 25. do 31. avgusta 2022
07. 07. 2022
Študentka Pia: Z BIC Ljubljana do sanjske službe
04. 07. 2022
Bodoče slaščičarke na mednarodni mobilnosti v Estoniji
24. 06. 2022
Čestitke dijakom, študentom, staršem in zaposlenim za 3314 kolesarskih, pohodniških in tekaških kilometrov! Želimo vam lepe počitnice
23. 06. 2022
67 dijakov in dijakinj v programih pek, mesar in slaščičar uspešno zaključilo šolanje
23. 06. 2022
Kadri v gostinstvu in turizmu: gostovali smo v oddaji na Planet TV
22. 06. 2022
8 let prostovoljstva na BIC Ljubljana. Hvala, ker ste!
17. 06. 2022
Kakovost zelenih površin za potrebe mladih
13. 06. 2022
Vzgojiteljice zaključile našo Malo šolo etnologije
13. 06. 2022
Ko študent na rajžo gre ...
08. 06. 2022
Na trg dela pošiljamo 67 novih Organizatoric/jev poslovanja v gostinstvu in turizmu ter Inženirk/jev živilstva in prehrane
07. 06. 2022
Koncert Utrinki iz ženske duše: vokalna skupina GlasBICa
06. 06. 2022
Mona Lisa na sto in en način
03. 06. 2022
Tempeh: visoko kakovostna rastlinska hrana
03. 06. 2022
Obiskali smo uspešne izobraževalne centre v Španiji
03. 06. 2022
Bili smo na Dnevu očarljivih rastlin
03. 06. 2022
Naravovarstveni strokovni tabor v Bohinju - 4. dan
03. 06. 2022
Naravovartveni strokovni tabor v Elerjih - 3. dan
01. 06. 2022
Razpis za subvencionirano bivanje študentov v študentskih domovih in pri zasebnikih
01. 06. 2022
Vabimo na kultni piknik in zmagovalne koktajle v našo Restavracijo KULT316
01. 06. 2022
Erasmus+ ForRest projekt - Samsun, Turčija 2022
31. 05. 2022
1. in 4. mesto za dijaka in dijakinjo na šolskem tekmovanju iz lokostrelstva!
24. 05. 2022
Udeležili smo se 17. simpozija Mlinarstvo in pekarstvo v Portorožu
24. 05. 2022
Naši dijaki so pregledali šolske ptičje gnezdilnice in izvedli obročkanje ptic
23. 05. 2022
Ste za dobro kavo? Naši študenti so se med profesionalnimi baristi na tekmovanju odrezali odlično!
18. 05. 2022
S Skupnostjo VSŠ na Erasmus+ obisku v Angliji
18. 05. 2022
Zlato priznanje in pokal zlate sovice na državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije za naša gimnazijca
18. 05. 2022
Slovenijo bo na tekmovanju EYCA v kulinariki na Norveškem zastopala študentka Višje strokovne šole BIC Ljubljana
18. 05. 2022
Srebrno priznanje na državnem tekmovanju na področju biologije
17. 05. 2022
Športni dan na Živilski šoli: pohod, bowling, odbojka, footgolf
17. 05. 2022
Skrbimo za izboljšanje delovnih pogojev naših zaposlenih: prejeli smo napredni certifikat družbeno odgovoren delodajalec
17. 05. 2022
Naš študent Luka Černe se je prijavil na razpis za kabinsko osebje pri Ryanairu in uspel!
17. 05. 2022
Bodoči veterinarski tehniki na Erasmus+ mobilnosti v Beogradu.
17. 05. 2022
Veste koliko mikroplastike je v reki Savi? Na terenu je naše dijake spremljala ekipa portala N1
17. 05. 2022
Rum je najbolj svobodomiselna pijača
10. 05. 2022
Seminarske vaje z okusom po čokoladi
10. 05. 2022
Odlične uvrstitve naših dijaških podjetij na nacionalnem tekmovanju dijaških podjetij!
06. 05. 2022
Dan zemlje: hitra moda, hiperprodukcija in hiperpotrošnja
06. 05. 2022
Vabimo na kulinarična razvajanja v našo Restavracijo KULT316
04. 05. 2022
Naš dijak Miha Trdan se že tri mesece šola na daljavo, saj trenutno živi v Pisi v Italiji, kjer igra nogomet
04. 05. 2022
Vas zanima, kaj vse so doživeli in okusili naši študenti na strokovni ekskurziji po hrvaški Istri?
04. 05. 2022
Vse to so izvedeli naši bodoči naravovarstveni tehniki na taboru v Rakovem Škocjanu
25. 04. 2022
Na BIC Ljubljana je potekalo prvo tekmovanje veterinarskih tehnikov in tehnic v Sloveniji. Preverite rezultate!
25. 04. 2022
Naši dijaki so se udeležili tekmovanja iz plezanja
15. 04. 2022
Na BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli se obeta dodaten oddelek v programu tehniška gimnazija
14. 04. 2022
Študenti so sprejeli izziv in spekli brezglutenski kruh.
14. 04. 2022
Naravovarstveni tehniki na mobilnosti v Srbiji
13. 04. 2022
Kateri delavci v turizmu so prezrti? In zakaj? fotografska razstava študentov o pomenu spregledanih delavcev v turizmu
12. 04. 2022
11. Srednjeevropski kongres o hrani in prehrani, CEFood 2022
12. 04. 2022
Preverite, kaj vse so obiskali študenti na strokovni ekskurziji na Primorsko
12. 04. 2022
Vse o pivu tudi na vajah barmanstva
12. 04. 2022
8 medalj za študente gostinstva in turizma na tekmovanju Biser mora (Supetar na Braču)
11. 04. 2022
Poliglot 3
08. 04. 2022
Stanje prijavljenih v programu tehniška gimnazija in veterinarski tehnik
08. 04. 2022
Obiskali smo sejem pivovarstva in kulinarike v Riminiju
08. 04. 2022
Si zamišljate degustacijo vina na daljavo? Gostili smo mednarodno srečanje partnerjev v okviru projekta Erasmus+ Digital Wine Tasting
08. 04. 2022
Naša dijakinja Anastazija Gorše je državna podprvakinja!
07. 04. 2022
Vrhunski rezultati študentk BIC Ljubljana na 16. G&T CUP BLED
06. 04. 2022
Predstavljamo 9 dijaških podjetij z inovativnimi izdelki
05. 04. 2022
Neža Levstik, naša dijakinja je postala evropska podprvakinja v Ju Jitsu!
04. 04. 2022
Naš študent Tim Erjavec, ljubitelj fotografije, se je predstavil v radijski oddaji Mladi Mladim
31. 03. 2022
Pridružite se nam v akciji 2022 KM na BIC Ljubljana!
31. 03. 2022
Obiskali smo B Bar v hotelu InterContinental Ljubljana
31. 03. 2022
Na sejmu Bett v Londonu smo spoznavali inovativna učna okolja
30. 03. 2022
Študenti gostinstva in turizma so za starše pripravili pogostitev v stilu Velikega Gatsbyja
30. 03. 2022
Dijaki tehniške gimnazije na mednarodni mobilnosti na Finskem v centru WinNova
30. 03. 2022
Dijaki tehniške gimnazije na mednarodni mobilnosti na fakulteti za kemijo in fakulteti za agrikulturo na Poljskem
30. 03. 2022
Dijakinje tehniške gimnazije na mednarodni mobilnosti v farmacevtskih laboratorijih v Španiji
30. 03. 2022
Gostili smo partnerje iz Srednje škole Zabok in predstavnike Turistično ugostiteljske škole Split
28. 03. 2022
Spremljamo našega študenta Jureta Cesarja, udeleženca Argeta Exclusive Akademije 2022!
25. 03. 2022
Za učitelje in vzgojitelje smo pripravili videoposnetke o delavnicah, s katerimi se mladi povezujejo, krepijo kritično razmišljanje in zmanjšujejo neenakost
25. 03. 2022
Srebrno priznanje za študentke BIC Ljubljan na tekmovanju Več znanja za več turizma
23. 03. 2022
V okviru vaj naši študenti spoznavajo tudi svet piva
21. 03. 2022
Vabimo na 1. tekmovanje veterinarskih tehnikov in tehnic, Veticus
18. 03. 2022
Kulinarično druženje s slovenskimi chefi – Gourmet Cup Ljubljana – Krvavec
11. 03. 2022
BIC Ljubljana na srečanju projekta PALSSEN na Nizozemskem
10. 03. 2022
POLIGLOT 3 - šolsko tekmovanje v znanju angleščine za SPI programe na Živilski šoli
08. 03. 2022
Uvrstili smo se na tekmovanje Več znanja za več turizma!
04. 03. 2022
Nepozabna izkušnja s chefom Luko Koširjem, dobitnikom Michelinove zvezdice
03. 03. 2022
Na Gimnaziji in veterinarski šoli organiziramo zbiralno akcijo potrebnega materiala za pomoč Ukrajincem. Pridružite se nam!
02. 03. 2022
Živilska šola in Višja strokovna šola 10. 3. vabita na dan odprtih vrat v živo!
02. 03. 2022
Vas zanima peka kruha z drožmi? Mi vam ponujamo recept.
02. 03. 2022
2. Mesto za dijake Gimnazije in veterinarske šole na regijskem tekmovanju v streljanju z zračnim orožjem
28. 02. 2022
Danes je pustni dan, imaš kaj gobček mastan?
28. 02. 2022
Za vrtce in šole smo izvedli usposabljanje na temo dietnih obrokov
28. 02. 2022
V KULT316 smo gostili izbor za Naj krof Slovenije 2022
24. 02. 2022
Restavracija KULT316 ob mednarodnem dnevu žensk vabi na poseben kulinarični meni
24. 02. 2022
Dijaki v programu slaščičar/ka na Erasmus+ mobilnosti na Portugalskem
24. 02. 2022
Svetovni dan natakarjev
23. 02. 2022
S kulinariko okoli sveta: piškotek sreče, Jorkširski puding, takitosi, mediteranska hobotnica in francoski rogljiček s pridihom prekmurske gibanice
22. 02. 2022
Gostili smo Andreja Kamina, vodjo protokolarne kuhinje v Vili Podrožnik
16. 02. 2022
Vabimo na brezplačni usposabljanji: priprava kruha in sodobni trendi v slaščičarstvu
15. 02. 2022
Vino in čokolada – tri skrivnosti življenja: Jej dobro, živi preprosto in se pogosto smej.
15. 02. 2022
Crazy Duck piva in kulinarika na vajah študentov
15. 02. 2022
Naša dijakinja bronasta na Evropskem kadetskem pokalu v judu!
14. 02. 2022
Naši študenti so sodelovali pri razstavi Mi za mizo v Slovenskem etnografskem muzeju. Razstava je na ogled do 6. marca
14. 02. 2022
Obdarim (se) s knjigo za novo leto 2022: nove lastnike je našlo kar 329 različnih knjig
14. 02. 2022
Gostili smo Valentina Bufolina, priznanega sommelierja in podpredsednika društva Sommelier Slovenije
14. 02. 2022
Razstava likovnih in pesniških del na Gimnaziji in veterinarski šoli
11. 02. 2022
Online informativni dnevi na BIC Ljubljana
10. 02. 2022
Gostili smo vrhunska barmana iz Društva barmanov Slovenije
10. 02. 2022
Študent živilstva in prehrane na praksi med zvezdicami
09. 02. 2022
Nisi okej? Povej naprej. Poskrbi za svoje duševno zdravje.
09. 02. 2022
Šolska proslava za slovenski kulturni praznik
09. 02. 2022
Mednarodna mobilnost: Pridobili smo znak odličnosti na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja
08. 02. 2022
Vzemi si čas za nas: ozaveščamo o pomenu prezrtih turističnih delavcev
04. 02. 2022
Obisk gospoda Milana Lazarevića iz Tehnološkega parka Ljubljana
04. 02. 2022
Naša Restavracija KULT316 vabi na valentinovo razvajanje
01. 02. 2022
Vabimo na brezplačne delavnice s področja razvoja turizma na kmetijah
26. 01. 2022
Zimski športni dan na Gimnaziji in veterinarski šoli
25. 01. 2022
Vzemi si čas za nas
21. 01. 2022
Sprejmite izziv in se prijavite na razpis za 52. Krkine nagrade
21. 01. 2022
Četrtkovi zoom pogovori v živo za bodoče študente
20. 01. 2022
V sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem smo izdelali mali kruhek SRCE
20. 01. 2022
OD NAJSTAREJŠEGA KOLESA NA SVETU DO VITEZA V ZLATEM OGRINJALU
20. 01. 2022
Naša dijakinja Ema osvojila zlato medaljo v judu
17. 01. 2022
Turizem v Alpah se mora prilagoditi podnebnim spremembam
12. 01. 2022
Vpliv uživanja ovsenih kosmičev na vsebnost lipidov in sladkorja v krvi
12. 01. 2022
Po Ljubljani z vlakcem Urbanom
10. 01. 2022
Informativni dnevi: Vsak četrtek pogovor v živo za bodoče dijake/inje
10. 01. 2022
Pridobili smo Certifikat zdravju prijazna organizacija
06. 01. 2022
Prihodnost mladih v gostinstvu je svetla
05. 01. 2022
Za brezplačni začetni tečaj angleščine je še nekaj prostih mest
03. 01. 2022
S študenti 2. letnika turizma smo preverili, kako je učni proces leta 1811 izgledal v praksi
21. 12. 2021
Gostili smo Izidorja Kržišnika, chefa restavracije Landerik
20. 12. 2021
Praznični meni z vini Vinske kleti Prus
10. 12. 2021
Cukrarna – od rafinerije sladkorja do centra sodobne umetnosti
09. 12. 2021
Naša študentka gostinstva in turizma je na tekmovanju Grand gourmet Split osvojila vrhunske rezultate!
08. 12. 2021
V mesecu decembru obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva
08. 12. 2021
Vaje SKŽ tokrat malo drugače - vaja dela mojstra
07. 12. 2021
Dream - book - go - travel
06. 12. 2021
Študenti živilstva in prehrane so z zanimanjem in zavzetostjo prisluhnili delodajalcem
06. 12. 2021
V sklopu projekta MUNERA 3 smo izvedli izobraževanje: Verski turizem v Sloveniji
03. 12. 2021
Praznujemo eno leto od prejema pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec!
02. 12. 2021
Pridružili smo se projektu krepitve (duševnega) zdravja ter preprečevanja samomorilnega vedenja A (se) štekaš?!?
02. 12. 2021
V sklopu projekta Pirati plastike smo se v Bruslju udeležili mladinskega zajtrka ministrov z mladimi
01. 12. 2021
Za brezplačno usposabljanje o Sistemu HACCP in zagotavljanju varne hrane je še nekaj prostih mest
01. 12. 2021
Vabimo na decembrsko kulinarično razvajanje v KULT316
01. 12. 2021
Dijaki v programu živilsko-prehranski tehnik so v okviru programa Erasmus+ odšli na prakso v Španijo
30. 11. 2021
Janko Dulc je postal regionalni IGCAT ambasador za podporo lokalnih proizvajalcev in dobaviteljev ter spodbujanje inovativnih pristopov k pripravi tradicionalnih jedi
30. 11. 2021
Dijaki v programu naravovarstveni tehnik so v sklopu projekta Pirati plastike na reki Ljubljanici vzorčili makroplastiko in mikroplastiko
29. 11. 2021
Študenti gostinstva in turizma so pripravili kosilo z medenimi vini Čebelarstva Jere
29. 11. 2021
Erasmus+ mobilnost dijakov tehniške gimnazije na Portugalsko
26. 11. 2021
Savski mladinski parlament: Varujmo našo kulturno dediščino in izobraževalni izlet na Unescove svetovne dediščine
25. 11. 2021
Naš študent gostinstva in turizma je zmagal na kulinaričnem tekmovanju "Italian Culinary Award for Future Chef"!
23. 11. 2021
Strokovno predavanje o konjaku z go. Majdo Debevc in podjetjem Merit HP
22. 11. 2021
Na Živilski šoli smo obeležili tradicionalni svetovni dan hrane
19. 11. 2021
Veterinarski tehniki na Erasmus+ praksi na Danskem
19. 11. 2021
Sodelovali smo na 4. virtualnem forumu EPUO: Prihodnost dela in spretnosti
18. 11. 2021
BIC Ljubljana se pridružuje ozaveščevalni kampanji #Odklikni, ki opozarja na spletno nasilje in nadlegovanje žensk ter deklet!
18. 11. 2021
Na vajah Osnove strežbe smo gostili priznano in srčno baristo Renato Kočevar
15. 11. 2021
Izšel je prvi novičnik z dosedanjimi aktivnostmi projekta VetWork