Ornitološki krožek se odpravi na ekskurzijo do izliva reke Mirne v Istri

V soboto, 4. marca 2023, so dijaki ornitološkega krožka Gimnazije in veterinarske šole na BIC Ljubljana odšli na ekskurzijo do izliva reke Mirne v Istri na Hrvaškem. Skupino šestih dijakov - Sara Črv, Neo Pecić, Maks Sešlar, Nej Primožič, Pia Bončina in Zoja Vrdoljak – so spremljali učitelji Metod Kovačič, knjižničarka Sava Osole in svetovalni delavec Uroš Verbovšek.

Dijaki so na ekskurzijo iz šolske knjižnice prinesli tudi priročnike za opazovanje in določanje ptičev. Med vožnjo s šolskim kombijem so se med seboj spoznavali in poslušali oglašanje ptic po zvočniku. Ko so prispeli do izliva reke Mirne v morje, so skozi teleskop in daljnoglede opazovali ptice na vodi in nabrali nekaj zelo lepih školjk.

Med nadaljnjim potovanjem po cesti ob reki so opazili mrtvo srno ob reki ter žerjave, ki so letali nad njimi. Postavili so mrežo, v katero se je ujela taščica, vendar pa ji je uspelo pobegniti iz vreče, preden so jo uspeli obročkati. Skupina se je nato sprehodila okrog mosta ob reki, kjer so opazovali nekaj ptic in nutrije. Po malici so se začeli voziti proti domu, vmes pa so se še ustavili v vasi na Kraškem robu, kjer so poslušali sovo veliko uharico in jo poskušali tudi videti, vendar jim to ni uspelo. Na poti domov so se zabavali z vici, kljub temu, da so obtičali v cestnem zastoju.

Dijaki so na ekskurziji videli kar 68 vrst ptičev. Kljub temu, da jim ni uspelo videti vseh živali, ki so si jih želeli, so imeli fantastičen dan poln narave in avantur.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki