Tekmovanje Biser mora, Brač, študneti BIC Ljubljana, Višje strokovne šole 2024

Študenti BIC Ljubljana navdušili na mednarodnem tekmovanju Biser mora na Braču

BIC Ljubljana je izredno ponosen na vse študente in mentorje, ki so se predstavili na letošnjem tekmovanju Biser mora 2024 (med 19. in 22. 3. 2024) in dosegli izjemne rezultate!

Skupaj so Urh Grobelnik, Eva Loboda, Hana Wolf, Aljaž Ritmanič, Bert Lajovic, Aljaž Resnik, Domen Krže, Zoja Lovrak, pod mentorstvom Boštjana Humskega (strežba), Neli Selan (kuharstvo) in Andreja Molka (kuharstvo) dosegli kar 5 zlatih, 2 srebrni in 3 bronaste medalje ter pokal za najboljšega natakarja med seniorji in tudi pokal za najboljši tatarski biftek.

Študenti so tekmovali v kuharstvu in strežbi – v naslednjih kategorijah:

V kuharstvu je Hana Wolf prejela zlato medaljo za pripravo govedine, Bert Lajovic in Domen Krže pa vsak svojo zlato medaljo za rižoto, Zoja Lovrak pa je za svojo rižoto prejela srebrno medaljo. Aljaž Ritmanič je za pripravo ribe prejel bronasto medaljo, Aljaž Resnik se je pa predstavil z desertom in prav tako prejel bronasto medaljo.

V strežbi sta se predstavila Urh Grobelnik in Eva Loboda. Urh je za pripravo tatarskega bifteka in serviranja črnega vina prejel zlato medaljo, Eva pa v tej kategoriji bronasto medaljo. Oba sta še tekmovala v prepoznavanju 10 alkoholnih pijač po vonju in v zlaganju 8 oblik iz platnenih prtičkov. Tu je Eva prejela zlato medalji, Urh pa srebrno.

Urh Grobelnik se je pa izjemno razveselil tudi pokala za najboljšega natakarja med seniorji in še pokala za najboljši tatarski biftek.

Na tekmovanju sta se nam prvič pridružili tudi dve dijakinji z mentorjem z naše Živilske in naravovarstvene šole, ki sta prav tako dosegli odlične rezultate za poročno torto. Bravo. Več o njujem uspehu preberite tukaj.

Za vse te izjemne rezultate čestitamo vsem tekmovalcem in mentorjem.

 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki