Obdarim (se) s knjigo za novo leto 2022: nove lastnike je našlo kar 329 različnih knjig

V naši knjižnici na BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli imamo vsako leto aprila ob mesecu knjige akcijo Podarim-dobim knjigo. Takrat podarjene knjige najdejo nove bralce.

V času epidemije akcije nismo mogli izvajati in v knjižnici se je nabralo veliko podarjenih knjig. Letos so se zato knjige podale iz škatel med ljudi že decembra, ker so si želele najti nove bralce za novoletna praznike.

Z akcijo smo v knjižnici začeli v začetku decembra. Posamezni razredi so knjižnico obiskali med razredno uro skupaj z razrednikom v mehurčku. Pobrskali so med podarjenimi knjigami in si izbrali nekaj za branje med prazniki ali pa so svojim bližnjim izbrali knjižno darilo za božič ali novo leto.

Vsak obiskovalec je lahko od doma prinesel v knjižnico in podaril knjige, lahko pa jih je samo izbral in odnesel, kolikor je hotel. Podarjanje knjig pri nas ni pogoj za sodelovanje, knjige lahko tudi samo odnesemo. Če si premislimo in izbrane knjige ne želimo obdržati, jo lahko seveda ob naslednji akciji ali pa kar takoj prinesemo nazaj.

Akcije se je organizirano v spremstvu razrednika ali drugega učitelja udeležilo 15 oddelkov med razredno uro. Pri tem je nove lastnike našlo kar 329 različnih knjig ali povprečno skoraj 22 knjig na oddelek.

Dijaki preostalih razredov so prišli v knjižnico posamezno, mnogi tudi po večkrat in so od doma tudi prinašali knjige za akcijo. Letos je bilo izmenjave več kot v prejšnjih letih, ko so dijaki obiskovali akcijo samoiniciativno in posamezno, kar kaže, da je obisk z razredom primerna vzpodbuda za sodelovanje in velja tako ravnati tudi v bodoče. Kljub zanimanju je ostalo še precej knjig, ki se bodo akciji pridružile aprila.

Z akcijo smo začeli v sredo, 1. decembra, in ker je bil december zaradi praznikov prekratek, smo jo podaljšali čez praznike do 21. januarja 2022. Takrat so dijaki, ki se niso udeležili športnega dne, knjige razvrščali in pospravili do naslednjič. 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki