Rebake, dijaško podjetje na BIC Ljubljana doseglo 2. mesto na Ecotrophelia junior

S preobrazbo odrezkov listnatega testa v košarice in krekerje do 2. mesta na tekmovanju Ecotrophelia Junior!

Dijaki in dijakinje BIC Ljubljana, Živilske šole so ponovno dokazali svoje inovativne sposobnosti na prvem tekmovanju ECOTROPHELIA SLOVENIJA Junior 2023. Ekipa, sestavljena iz Andreje, Maje, Jožeta in Žana iz 3ž razreda, je osvojila odlično drugo mesto s svojim izdelkom ReBAKE! I

Vsi skupaj so se lotili preobrazbe odrezkov listnatega testa iz podjetja Conditus - Blejska kremšnita. S svojo spretnostjo so ustvarili uporabne košarice in krekerje, ki so namenjeni za pogostitve in cateringe. Tako so iz sestavin, ki ostanejo, so sestavili in ustvarili nekaj novega ter okusnega! Izdelek ReBake je nastal v okviru projekta Moje podjetje v sodelovanju z Zavodom za spodbujanje podjetnosti mladih. 

Zasluge za uspeh dijakov gredo tudi njihovim mentorjem Aniti Fajić, Jaki Mihelčiču in Simoni Škerlavaj Golec, ki so jih usmerjali in spodbujali skozi celoten proces. S skupnimi močmi so ustvarili izdelek, ki je prepričal strokovno žirijo in pridobil spoštovanje v tekmovalnem okolju.

Iskrene čestitke ekipi celotno ekipi za njihovo odlično drugo mesto in inovativen izdelek ReBAKE! S svojim dosežkom so pokazali, da so prihodnost slovenske prehrambene industrije v varnih in okolju prijaznih inovacijah. Ponosni smo na njihovo delo in jim želimo veliko uspeha tudi v prihodnosti.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki