Nastja Podvratnik

Študentka živilstva in prehrane na Svetovnih univerzitetnih igrah v Čengduju na Kitajskem

Od 28. julija do 8. avgusta 2023 je 6500 športnikov iz 113 držav in regij tekmovalo v 269 dogodkih v 18 športih Svetovnih univerzitetnih iger v Čengduju, na Kitajskem. Tokratni slogan iger se je glasil: ''Chengdu makes dreams come true."

Med tekmovalci se je izkazala tudi naša študentka 2. letnika živilstva in prehrane, Nastja Podvratnik, ki že 16 let trenira ritmično gimnastiko. Z nami je delila svojo izkušnjo z udeležbe na univerzitetnih igrah:

»Univerzijada je potekala na Kitajskem, v mestu Čengdu, ki je ogromno mesto, z zelo veliko zelenja. Meščani so nas zelo lepo sprejeli in počutili smo se zelo dobrodošlo. Organizacija tekmovanja je bila vrhunska. Tekmovala sem v ritmični gimnastiki – mnogoboju (z žogo, obročem, kijem in trakom). Zaradi časovne razlike, veliko treningov pred tekmovanjem ter visokih temperatur in vlage v mestu, je bilo tekmovanje izjemno naporno. S svojim nastopom sem zadovoljna, vedno je sicer prostor za izboljšave, vendar sem dala vse od sebe. Ponosno sem zastopala barve svoje države in BIC Ljubljana. Tekmovanje mi je ogromno pomenilo, ker sem v to vložila veliko ur treninga, prilagajanja študijskih obveznosti in osebnega žrtvovanja. Domov sem se vrnila zelo motivirana za prihodnje dosežke in pripravljena še naprej trenirati in trdo delati. Moje sporočilo je, da je, ne glede na ovire in številne izzive, vedno možno uspeti«.

Na našo študentko smo zelo ponosni in ji čestitamo za uspeh!

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki