Študenti prvega letnika v programu gostinstvo in turizem se se podali na strokovno ekskurzijo na Primorsko

Ko študent na rajžo gre … Doživetja s strokovne ekskurzije na Primorsko

Študenti 1. letnika v programu gostinstvo in turizem so se 13. in 14. junija podali na zdaj že tradicionalno dvodnevno strokovno ekskurzijo na Primorsko, kjer so doživeli naravne lepote in kulturne posebnosti te pokrajine.

Najprej so se podali globoko pod zemljo, v temno in skrivnostno podzemlje Škocjanskih jam, ki so svetovna posebnost in vpisane na seznam UNESCO-ve svetovne naravne dediščine.

Kmalu zatem so jo mahnili še v en hladen, a človeku prijazen kraj – vinsko klet Rodica v vasi Truške, ki slovi po ekološkem vinogradništvu. Po temeljitem spoznavanju celotne zgodbe je sledilo gastronomsko doživetje v obliki piknika s slovenskimi tradicionalnimi jedmi in domačimi hišnimi specialitetami, ki so jih pripravili študenti sami in lično zapakirali v piknik košare. Manjkale niso tudi "dekice", na katerih so posedali, ko so poslušali zgodbe posameznih jedi iz vse Slovenije, iz krajev od koder naši študenti prihajajo. V piknik košarah so se tako znašle ljubljanske skutne palačinke, janška vezivka, ocvirkovka, orehova potica, jabolčni zavitek, prata ali budl, ocvirki, lokalni siri, številne domače klobase in salame, teran, teranov liker, medeno vino, brinjevec in še cela paleta jedi in pijač iz različnih gastronomskih regij Slovenije. Vse dobrote smo degustirali ob spremljavi vodene degustacije vin vinske kleti Rodica.

Opremljeni z novim znanjem o vinih so jo mahnili v Portorož, kjer so prenočili v štiri zvezdičnem hotelu hotelske verige LifeClass, ki so jo skozi ogled hotelov in predstavitve dobro spoznali.

Naslednji dan pa so jih čakala nova, tokrat morska doživetja. Najprej spoznavanje naravne in kulturne dediščine Krajinskega parka Sečoveljske soline s Thallaso Spa Lepo Vido, potem pa še ribogojnice Fonda z najboljšimi gojenimi brancini na svetu. Nekateri so skočili še v Piran, drugi v morje in že so jo mahnili domov proti Ljubljani.

Vsi študenti so bili predhodno testirani in so za udeležbo na strokovni ekskurziji morali imeti negativen test na COVID-19.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki