Z gosti iz Francije smo obiskali Festival čokolade BIC Ljubljana 2024

Z gosti iz Francije smo raziskovali najbolj slastne kotičke Ljubljane in Festival čokolade

V petek, 19. 4. 2024, smo se dijaki in učitelji BIC Ljubljana, Živilske in naravovarstvene šole odločili, da bomo svojim brbončicam privoščili pravo poslastico! Axel, Benjamin, Mathis ter učitelji Jeremy, Gorazd in Maja, smo se odpravili na raziskovanje najbolj slastnih kotičkov Ljubljane. Obiskali smo vse od omamno dišečih pekarn do čarobnih slaščičarn v središču mesta. 

A to ni bila edina poslastica vikenda! V soboto, 20. 4., smo združili moči z našimi dijaki zaključnih letnikov, Niko in Tomijem, ter se z gosti iz Francije z vlakom odpravili v pravi raj za ljubitelje čokolade - Festival čokolade v Radovljico. Tam smo se podali na čarobno potovanje skozi Čebelarski muzej, kjer smo odkrivali skrivnosti čebelarskega sveta. Potem pa je sledilo resno raziskovanje okusov - od tradicionalnih pralin do eksotičnih čokolad, ki so nas presenetile s črnim česnom! Na koncertu priljubljenega Nipkeja smo se prepustili rap ritmom in se tako popolnoma sprostili.

A to še ni bilo vse! Srečali smo tudi mojstra slaščičarstva, Naserja Gashija, ki je našim gostom povedal, katere sladice so najbolj priljubljene v Sloveniji in se zabavali ob pouličnih umetnikih, ki sta nas nasmejala z njunim skečem dobrodošlice, v katerem sta se izdajala za Francoza. Kot rečeno, smo tokrat preko programa Erasmus+ pripeljali pravo ekipo slaščičarjev in pekov iz Francije, kar je dodalo kanček pravega francoskega šarma v našo že tako sladko avanturo!

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki