Naši študentje gostinstva in turizma so zelo uspešno zastopali Slovenijo in BIC Ljubljana na 34. tekmovanju AEHT ter dosegli odlične rezultate!

V preteklem tednu so študentje Višje strokovne šole BIC Ljubljana tekmovali pod okriljem že 34. združenja AEHT na področju gostinstva in turizma v estonskem glavnem mestu Tallinn.

Tekmovanja so se udeležili naslednji naši študenti:

Tea Leščanec (v kategoriji Barista, pod mentorstvom Boštjana Humskega in Tomaža Lebna) Jošt Bertalanič (v kategoriji Barmanstvo, pod mentorstvom Boštjana Humskega in Tomaža Lebna), Matija Cotič (v kategoriji Kulinarična umetnost, pod mentorstvom Neli Selan in Andreja Molka) ter Luka Černe (v kategoriji Turistična destinacija, pod mentorstvom mag. Vesne Loborec in Katje Orehek Hati). 

Naši študentje so zelo uspešno zastopali Slovenijo in BIC Ljubljana ter dosegli odlične rezultate. Še posebej se je izkazala študentka Tea Leščanec, ki je v kategoriji Barista osvojila 1. mesto, zlato medaljo. 

Posebnost teh tekmovanj temelji na stroki, druženju in medsebojnem sodelovanju. Vsa tekmovanja potekajo namreč v dvojicah, ki so sestavljene iz študentov iz različnih šol in različnih držav. Ekipe se določijo z žrebom, ki poteka predvidoma prvi dan tekmovanja. Od tistega trenutka dalje sta tekmovalca tim in morata pričeti s sodelovanjem. Tekmovalni del poteka dva oziroma tri dni, odvisno od posameznega tekmovanja. Tekmovalca morata skozi celotno tekmovanje delovati kot ekipa in morata vse naloge opraviti skupaj. 

AEHT (Evropsko združenje hotelskih in turističnih šol) je nevladna organizacija s svetovalnim statusom pri Svetu Evrope, ustanovljena leta 1988. Je združenje evropskih šol s področja turizma in hotelirstva, ki skrbi (predvsem na različnih dogodkih, ki jih vsakoletno organizirajo) za izmenjavo informacij, dobrih praks, študentov in predavateljev. BIC Ljubljana je postala članica AEHT januarja 2012. V AEHT je vključeno preko 400 šol iz 40 evropskih držav. 

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem!

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki