V Restavraciji KULT316 smo pripravili Interaktivno večerjo z vini Gravner

INTERAKTIVNA VEČERJA Z VINI GRAVNER

V petek, 18. 9. 2020 smo v Restavraciji KULT316 pripravili vrhunski večer kulinarike z vini Gravner.

Ideja za večerjo se je porodila s pisanjem diplomskega dela izrednih študentk Barbare Kravanja in Lare Ručman, ki sta v delu predstavili vrhunska jantarna vina Joška Gravnerja in predstavili jedi, ki so v harmoniji z njegovimi vini. Tako sta študij na Višji strokovni šoli zaključili v skupnem projektu, v katerem je vsaka izmed njiju pokazala svojo kreativnost, motiviranost, znanje in željo po nenehnem napredovanju.

Projekt je potekal pod vodstvom mentorice mag. Gordane Vulić in somentorstvom Neli Selan, inštruktorice kuharstva ter Tomažem Lebnom, vodjem Centra kulinarike in turizma KULT316.

Večerje se je udeležilo več kot dvajset gostov, ki so z navdušenjem okušali rebule letnikov 2007, 2010 in 2011. Letnik 2007 so gostom postregli v Gravnerjem kozarcu, ki so oblikovani posebej zanj, brez peclja, saj meni, da si tako bolj prizemljen.

Rebula je vino, ki mu Joško Gravner posveča večji del svojega časa in jo prideluje z največ ljubezni. Vrenje poteka z daljšo maceracijo v kvevrih, posebnih lončenih amforah,  z avtohtonimi kvasovkami in brez merjenja temperature, nato pa zori 6 let v velikih hrastovih sodih. Rezultat so vrhunska vina, ki vinarja uvrščajo v sam svetovni vrh.

Vsak krožnik, ki je prišel iz kuhinje, je nosil rdečo nit okusov štirih osnovnih elementov, ki so dobro izraženi tudi v izbranih vinih; zemlja, voda, ogenj in zrak (veter). Krožnik slovenskih sirov z oreščki, račja pašteta z ingverjevim drobljencem in flambirano pomarančo z rdečim poprom, tris cvetače s poširanim rumenjakom, raviol z dimljeno postrvijo in ribjo omako, svinjska potrebušovina z mlado zelenjavo ter presna rezina z rdečo peso so se harmonično ujeli z jantarnimi vini, gostje pa so svoja okušanja in ocene zapisali v vprašalnike.

Vrhunska Gravnerjeva vina in odlična kulinarika sta navdušili goste, ki so s svojimi opažanji aktivno sodelovali v večeru harmonije okusov.  

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki