Moje podjetje BIC Ljubljana 2024

Naši dijaki so se udeležili regionalnega izbora dijaških podjetij projekta Moje podjetje

Tudi letos smo se 16. aprila 2024 v Ljubljani udeležili regionalnega izbora dijaških podjetij, ki je potekalo v okviru JA Slovenija kot del evropskega in svetovnega programa, ki ga organizira Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih. Z BIC Ljubljana, Živilske in naravovarstvene šole so pod vodstvom mentorice Alenke Sedlar Špehar in strokovnih mentorjev s področja naravovarstva, živilstva in kemije sodelovali dijaki 15 dijaških podjetij iz razredov 3. nt, 3. ž, 4. ž in 1.ta. Sodelujoči dijaki se šolajo v programih naravovarstveni tehnik, živilsko prehranski tehnik in živilsko prehranski tehnik PTI.

Na državno tekmovanje sta se uvrsila dva dijaška podjetja: Mal d.d iz 1.ta pod mentorstvom Alenke Sedlar Špehar ter Marije Vidmar, ki so predstavili naravna čistila za zdrav in čist dom ter podjetje ReBake d.d. iz 4.ž pod mentorstvom Alenke Sedlar Špehar, Jake Mihelčiča in Anite Fajić, ki izdeluje jedilne košarice iz odpadnega testa. Čestitamo! 10. 5. 2024 se bodo udeležili državnega tekmovanja na Gospodarski zbornici.

Vsako dijaško podjetje se je pri vhodu v trgovski center Supernova na Rudniku predstavilo na svoji stojnici. Svoje izdelke so tudi prodajali. Na začetku prireditve so organizatorji pozdravili dijake in njihove mentorje ter se jim zahvalili za sodelovanje. Pred strokovno žirijo so člani dijaških podjetij v nekaj minutah predstavili svoje produkte in načine marketinga. Žirija si je vsako stojnico ogledala in jo ocenila. O uspešnosti svoje predstavitve in morebitni uvrstitvi na državno tekmovanje bodo dijaki in njihovi mentorji obveščeni 23. aprila. 2024.

PREVERITE NAŠA DIJAŠKA PODJETJA

GIT_LJ - škatljice z lepimi željami

BEEOVOJ - zaščitni ovoj za živila

SWEETLY.D.D.OFFICIAL - brezglutenski in brezalergenski piškoti

LUMI.LOG - namizna lučka

SOLNI_CVET - kopalne soli

SLOVENIAN_FISHING_TACKLE - trnki za ribovol

STARBREAD39 - beljakovinski kruh

AUTO.MOTOREUSE - obeski za ključe, ure iz odpadnih delov avtomobila ...

MALIZAKLADI_OFFICIAL - nakit

REBAKE - košarice iz odpadnega testa

PROGLICE_ - proseni smoki

SLADKI_MRAZ - sladoledi malo drugače

VITALIFE.VITAMINSKIBONBONI - vitaminski bonboni

FAIR__FLAVOURS5 - kakavovo maslo

SVECESRECE - sveče iz čebeljega voska

CATERING_PICEK - katering

INSTRUKCIJE_BIC - inštrukcije

MAL - naravna čistila

MIKRO_OGLJIK - neprofitna organizacija za ozaveščanje na področju ogljičnega odtisa

Dišeče svečke - sveče iz odpadnega voska