Ekskurzija študentov BIC Ljubljana 2023

Študenti turizma na potepu: obiskali so domačijo Avsenik, posestvo Brdo in Art Expo

Študentje 2. letnika gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli so v sklopu predmeta Dopolnilne turistične dejavnosti obiskali domačijo Avsenik v Begunjah na Gorenjskem protokolarno posestvo Brdo pri Kranju.

Nadvse gostoljubni direktor domačije Avsenik, Aleš Avsenik, jim je razkazal gostilno, koncertno dvorano, kjer se vsak teden odvijajo koncerti narodno zabavne glasbe, hotel in Avsenikov muzej z vsemi glasbenimi nagradami, ki jih je prejel legendarni Ansambel bratov Avsenik vključno s svetovno glasbeno nagrado grammy. Njihovo dediščino več kot uspešno nadaljuje Ansambel Saša Avsenika.

Na posestvu Brdo pri Kranju so se študenti natančno seznanili z različnimi zgodovinskimi zgodbami posestva, zanimivimi življenjskimi zgodbami ljudi, ki so živeli na pol tisočletja starem gradu Brdo, od grofov Brdskih, Zoisov, Karađorđevićev pa vse do Josipa Broza Tita, ki je grad uporabljal kot poletno in protokolarno rezidenco. Poleg dediščine so študentje spoznali še vrhunsko moderno umetnost na prestižnem dogodku Art Expo.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki