Študentka živilstva in prehrane na Erasmus+ praski v belgijski pralinarni

Isabela, študentka višješolskega programa živilstvo in prehrana na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli, pridobiva Erasmus+ praktične izkušnje v Belgiji v pralinarni Del Rey v mestu Antwerpen.

Zjutraj si pripravi zajtrk in kavo ter se že doma obleče v delovna oblačila, saj živi praktično korak stran od delovne lokacije. Ob 7. uri začne z delom. Praviloma najprej zapirajo napolnjene pralineje ter odstranjujejo pralineje od kalupov. Sledi priprava kalupov za izdelavo pralinejev v obliki diamantov, srčkov, ploščic, bonbonov, tablic … Res imajo široko ponudbo. S pomočjo kalupov in tekočega traku za pralineje naredijo tanke lupinice, ki jih napolnijo z različnimi polnili. Običajno si ob 12. uri vzamejo čas, da pojedo malico. Vsak dan pripravljajo različne pralineje in vse hranijo v hladilnici. Ko opravijo zadolžitve in izpolnijo naročila, pospravijo in pomijejo delovni prostor. Takrat nastopi prosti čas, ki ga Isabela porabi za kuhanje kosila, pospravljanje, pranje, gledanje, branje in pa tudi sprehod po mestu.