Študenti so na vaji pripravili kosilo s pivI LOO-BLAH-NAH

V četrtek, 2. 2. 2023 smo študenti v programu gostinstvo in turizem BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v šolskih prostorih Centra kulinarike in turizma KULT316, v okviru praktičnih vaj Kuharstva in strežbe z organizacijo dela 2, pripravili kosilo s pivi LOO-BLAH-NAH Brewery 

Praktično vajo sta vodila študenta 2. letnika, Žiga Rakun (kuhinja) in Jan Perkovič (strežba) pod mentorstvom Neli Selan in Boštjana Humskega. Ob vrhunski kulinariki so nas spremljala odlična piva, ki nam jih je predstavil Matevž Jereb, strasten pivoljub in prava zakladnica znanja o pivu.

Že ob pozdravu iz kuhinje, kjer smo postregli opečen ajdov kruh z dimljenim maslom in s prahom hmelja ter rezino larda, ob spremljavi medenega koktajla (aperol, sirup rožmarin, sveži pomarančni sok, sveži limonin sok, Gold ale, dimljen rožmarin) smo vedeli, da nas čaka izjemno zanimivo potovanje. Nadaljevanje je izgledalo takole: Goveje rezine, vloženi topinambur, topi čips in gorčična majoneza ob Porterju, Bučna krema s poširanim rumenjakom in ocvirki ob Pale Ale, File krškopoljca z espumo piva in grahovem pireju ob American IPA in Jurčkova panakota, z jagodno omako, kremo skute z borovnico ter lešnikov drobljenec ob spremljavi Ciderja.

Tudi tokrat ni šlo brez prijetnega presenečenja za katerega je poskrbel Matevž Jereb in sicer nas je počastil s "drugo sladico" pivom Belgian QUADRUPEL. Gre za najmočnejše trapistovsko pivo, ki s svojo temno rdečo vinsko barvo očara že na prvi pogled. Izrazit vonj po sladu in žametna paleta arom v spomin prikličeta suho sadje, oreščke in karamelo. Pivo je starano v sodih refoška, ki ga tako še dodatno oplemeniti z rahlo kislobo in leseno noto. Vrhunsko!

V veliko veselje nam je bilo, da smo gostili LOO-BLAH-NAH Brewery in gospoda Matevža Jereba, ki nas je navdušil s svojim znanjem o pivu.  Ob tej priložnosti zahvaljujemo mikropivovarni LOO-BLAH-NAH in gospodu Matevžu Jerebu za vso predano znanje. 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki