Od leve proti desni: mentor, strokovni sodelavec Marko Jeran (UL ZF in FE) ter zlata nagrajenca Miha Jozelj in Tobija Košir

Zlato priznanje in pokal zlate sovice na državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije za naša gimnazijca

Po izjemni uvrstitvi na regijskem srečanju mladih raziskovalcev sta se Miha Jozelj in Tobija Košir, dijaka BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole programa tehniške gimnazije, v okviru državnega Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije uvrstila med 12 najboljših interdisciplinarnih projektov v državi. V drugem krogu, ki je potekal 16. 05. 2022 v Murski Soboti, sta za delo z naslovom “Morfološke lastnosti zunajceličnih veziklov eritrocitnega izvora” osvojila zlato priznanje in pokal zlate sovice.

Raziskovalno pot sta začela že kot dijaka 3. letnika v skupini mladih raziskovalcev, ki jih na Univerzi v Ljubljani mentorsko vodi in koordinira strokovni sodelavec Marko Jeran iz Zdravstvene fakultete in Fakultete za elektrotehniko.

Miha inTobija sta z mentorjem Markom Jeranom in somentorico prof. dr. Veroniko Kralj-Iglič prve rezultate raziskovalnega dela že objavila v mednarodni znanstveni reviji. Del rezultatov pa je bil predstavljen tudi na mednarodni konferenci kliničnih raziskav.

Posebna podelitev in promocija rezultatov na republiški ravni se bo zgodila junija v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki