Naši slaščičarji so Pastel de nata prilagodili na slovenske sestavine. Ponujamo vam recept.

Dijaki slaščičarji in učiteljica praktičnega pouka Lidija Jenko so v slaščičarnah v Bragi na Portugalskem pridobivali praktična znanja o portugalskih slaščicah. V 14 dneh Erasmus+ mobilnosti so pokušali in se pripraviti in več tipičnih slaščic ter si recepte in pripravo skrbno beležili, nekatere postopke so celo posneli. Po vrnitvi domov so slaščice poustvarili tudi v naši šolski slaščičarni. Recepte so prilagodili na slovenske sestavine in jih testirali, dokler niso bili pripravljeni, da postopek in recept pokažejo tudi ostalim. V pripravo slaščice pastel de nata so se tako vključili še dijaki, ki niso bili na Portugalskem in tudi dijakinji Evgenija in Karolina, ki prihajata iz partnerske šole v Litvi in sta bili pri nas na 14-dnevni praksi.

PREVERITE RECEPT