Sejšeli – rajsko doživetje narave, kulture in izkušenj za študente

Na BIC Ljubljana poleg študija in praktičnega izobraževanja, širimo obzorja študentom s potovanji po svetu, v obliki fakultativnih strokovnih ekskurzij. Januarja 2017 smo se študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana odpravili na eksotične Sejšele. Otočje Seychelles se nahaja v Indijskem oceanu in šteje 115 otokov,  katere glavno mesto je Victoria na otoku Mahe, ki je bil tudi naša destinacija. Skupaj s turistično agencijo Imperial travel, smo tudi tokrat doživeli lepoto in posebnosti tega otoka.

Sejšeli  »raj na zemlji«

Iz zimske Ljubljane, oblečeni po Sejšelsko, smo poleteli do Istambula. V času čakanja našega leta na Sejšele, je začelo močno snežiti. Namesto povabila za vkrcanje v letalo, nas je doletela informacija o odpovedi leta. Izredna situacija. Vsa infomacijska okna so bila zaprta, saj je bila ura 22.00. Spanje na letališču. Hitro smo si uredili »klopce« in jih pretvorili v začasne postelje, se odpravili na večerjo, nekaj družabnih iger in inovativnih telovadnih vaj in nočitev. Zbudili smo se še v večjo snežno odejo, več kot meter visoko.

Izzivom naproti

Trije dnevi na letališču so predstavljali poseben izziv glede hrane, spanja in informacij o odhodu. Zadnji dan, nam je turistična agencija Imperial travel uredila (na njihove stroške) razvajanje v VIP launge, kjer smo dočakali odhod na našo sanjsko destinacijo.

Victoria je glavno mesto Sejšelov, nahaja se na severovzhodnem delu otoka Mahé, ki je največji otok arhipelaga. Mesto je bilo ustanovljeno kot sedež britanske kolonialne oblasti. Od vseh državljanov Sejšelov – 98.972 - jih je leta 2009 kar 25.000 živelo na območju Velike Viktorije, ki vključuje tudi predmestja. Mesto oskrbuje mednarodno letališče, ki je bilo zgrajeno leta 1971.

Glavne znamenitosti mesta so stolpna ura, ki je replika stolpne ure Vaxhall v Londonu, sodna palača, Botanični vrt Mont Fleuri, narodni muzej zgodovine, narodni prirodoslovni muzej in tržnica Sir Selwyn Selwyn-Clarke.

Nepozabno doživetje in organiziran vodeni ogled najprestižnejšega hotela Four Seasons

Turistična agencija Imperial travel je pripravila nepozabno doživetje, organiziran vodeni ogled najprestižnejšega hotela Four Seasons, ki nas je pozdravil na hribovitem območju otoka nad plažo Petite Anse. Neverjetni razgled na otoku Mahe nas je v hipu navdušil. Po prihodu v rezort so nas prijazno pogostili s hladnim koktajlom in sokom ter nam izročili osvežujočo brisačko. Z golf avtomobilčki so nam predstavili sapo jemajoč rezort. Ogled smo sklenili s kopanjem na njihovi privatni plaži. Za razliko od avtentične arhitekture in lokalne opreme v drugih hotelih v tem rezortu izstopa brezčasna eleganca: čiste linije, belo modri odtenki s steklenimi panoramskimi stenami in kadjo ter bazenom z najlepšim razgledom na sanjsko plažo. Izbirate lahko med 67 drevesnimi vilami, od standardnih suit do vil s šestimi spalnicami. Med tremi restavracijami je panoramska restavracija ZEZ z nepozabnim razgledom na sončni zahod.

Botanični vrtovi in slap Sauzier

Obiskali smo tudi botanični vrt z rastlinami, značilnimi za ta del sveta. Posebnost so kokosove palme Coco de Mer in orjaške želve.     U

Uspelo nam je priti tudi do skritega slapu, do katerega pot poznajo le domačini, ki tam preživljajo svoj vsakdan in navdušeno izvajajo akrobatske skoke v vodo z bližnjih dreves. Tudi mi smo poskrbeli za nekaj atrakcij.  

Destilarna ruma Takamaka

Destilarna ruma Takamaka je precej majhna, prijetna in domača. Po vodenem ogledu je sledila degustacija. Po naših ocenah je bil najboljši rum z okusom kokosa. Njihova posebnost je proizvodnja ananasovega ruma.

Bivanje smo podaljšali za zamujene tri dni, in se polni novih vtisov iz sejšelskega sonca vrnili v zasneženo Ljubljano.   

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki