Anže Bilban, BIC Ljubljana

Anže Bilban, študent, ki je zamagal na tekmovanju Sloskills in se pripravlja na tekmovanje Euroskills

Predstavljamo vam našega študenta v programu gostinstvo in turizem, Anžeta Bilbana, zmagovalca tekmovanja SloveniaSkills 2020, ki se je pod mentorstvom Neli Selan – kuharstvo.  uvrstil na tekmovanje Euroskills.

Tekmovanje SloveniaSkills je tekmovanje v poklicnih spretnostih v katerem se mladi iz vse Slovenije potegujejo za vstopnico za mednarodno tekmovanje EuroSkills. Tekmovanje poteka v desetih različnih panogah. Vsak mora v določenem času izvesti naloge, katere ocenjuje strokovna komisija.

 EuroSkills je prestižno evropsko tekmovanje mladih strokovnjakov, starih med 18 in 25 let, ki vsake dve leti tekmujejo v več kot 37 različnih poklicnih panogah. Udeležba na EuroSkills omogoča mladim talentom edinstveno izkušnjo in znanje, da postanejo najboljši v svoji panogi. Ideja EuroSkills tekmovanj je skladna z idejo WorldSkills tekmovanji, ki imajo po svetu že več kot 50 letno tradicijo, ko je bilo potrebno prepričati mlade, njihove starše, učitelje in bodoče delavce, da njihova bodočnost temelji na učinkovitem sistemu poklicnega izobraževanja.

OGLEJ SI VIDEOPOSENTEK ANŽETA BILBANA

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki