Strokovni ogled predelave mleka pri naši diplomantki Teji Podjed v Mlekarstvu Podjed

Preden smo se višješolski predavatelji, inštruktorji in laboranti smeri živilstvo in prehrana odpravili na zaslužen dopust, smo bili na strokovnem ogledu proizvodnje in predstavitvi izdelkov pri naši diplomantki Teji Podjed v Mlekarstvu Podjed na Olševku pri Preddvoru. Gostila nas je Teja, ki ima v domačem podjetju že kar veliko vlogo in predvsem je postala že prava delovna podjetnica. Ogledali smo si obnovljen proizvodni obrat predelave mleka v mlečne izdelke s stroji in napravami, predelavo smetane v maslo in spiranje le-tega, pripravo za proizvodno skute, ter posamezne tehnološke dele izdelave jogurtov, kislega mleka, sirov … in ker je tehnološki proces zaključen, ko izdelek poskusiš, smo imeli tudi degustacijo njihovih izdelkov. Izrekam veliko pohvalo za dobro - visoko kakovost izdelkov in predvsem, da kljub težjim časom dobro delujejo na domačem oziroma lokalnem območju.  

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki