Preden smo se višješolski predavatelji, inštruktorji in laboranti smeri živilstvo in prehrana odpravili na zaslužen dopust, smo bili na strokovnem ogledu proizvodnje in predstavitvi izdelkov pri naši diplomantki Teji Podjed v Mlekarstvu Podjed na Olševku pri Preddvoru. Gostila nas je Teja, ki ima v domačem podjetju že kar veliko vlogo in predvsem je postala že prava delovna podjetnica. Ogledali smo si obnovljen proizvodni obrat predelave mleka v mlečne izdelke s stroji in napravami, predelavo smetane v maslo in spiranje le-tega, pripravo za proizvodno skute, ter posamezne tehnološke dele izdelave jogurtov, kislega mleka, sirov … in ker je tehnološki proces zaključen, ko izdelek poskusiš, smo imeli tudi degustacijo njihovih izdelkov. Izrekam veliko pohvalo za dobro - visoko kakovost izdelkov in predvsem, da kljub težjim časom dobro delujejo na domačem oziroma lokalnem območju.
Zadnje novice