Okrogla miza o duševnem zdravju dijakov

Vabimo na okroglo mizo o duševnem zdravju dijakov

Duševno zdravje je tema, o kateri se v zadnjem času veliko govori, vendar tovrstne intervencije prepogosto ostajajo zgolj na ravni informiranja in ozaveščanja. Zato so pri Mednarodni zvezi za zdravje mladih v sodelovanju z mednarodnimi partnerji oblikovali projekt Staywell - projekt, ki specifično naslavlja duševno zdravje dijakov poklicnih šol. Znotraj projekta so k problemu blagostanja mladih pristopili bolj praktično - razvili so spletno platformo, ki mlade ne le informira, temveč jim tudi da povratno informacijo o njihovem osebnem poznavanju pristopov k skrbi za duševno zdravje, jih uči za to potrebnih veščin ter spodbuja k oblikovanju individualiziranih tehnik, s katerimi si lahko pomagajo v vsakodnevnem življenju. Hkrati platforma učiteljem omogoča obravnavanje teme duševnega zdravja in blagostanja z dijaki pri pouku ter na podlagi rezultatov dijakov na testu o duševnem zdravju identificirati rizične posameznike ter jim nuditi dodatno pomoč in podporo ter jih ustrezno usmeriti.

VABIMO NA OKROGLO MIZO NA TEMO DUŠEVNEGA ZDRAVJA DIJAKOV

Za namen širjenja prepoznavnosti Staywell platforme v sodelovanju BIC Ljubljana in International Youth Health Organization 9. novembra 20022 ob 14.30 organiziramo Okroglo mizo na temo duševnega zdravja dijakov s fokusom na dijakih poklicnih šol.

Na okrogli mizi bodo sodelovali:

  • Tanja Kek, svetovalna delavka na BIC Ljubljana, Živilski šoli
  • Damijana Pirc, Center za mentalno zdravje
  • Irena Velič, Center za socialno delo
  • Tina Rezar, svetovalna služba Dijaškega doma Vič
  • Višnja Gladović, Center Janeza Levca

V diskusiji s strokovnjaki s področja bomo naslovili različne aspekte duševnega zdravja in blagostanja dijakov, kot so fizično, psihološko, kognitivno in socialno blagostanje, dobrodošla bodo tudi vprašanja in mnenja občinstva. Nekaj časa pa bomo namenili tudi predstavitvi same platforme in projekta Staywell ter na koncu pustili prostor za neformalno mreženje.

Dogodek bo potekal v prostorih BIC Ljubljana na Ižanski cesti 10 v Ljubljani. Namenjen je predvsem izobraževalcem, strokovnjakom, psihologom, vzgojiteljem dijaških domov in drugim delavcem, ki z dijaki delajo na dnevni bazi pa tudi predstavnikom organizacij, ki se ukvarjajo z promocijo in preventivo na področju duševnega zdravja in z mladimi dijaki.

Predhodno vas prosimo za registracijo na tej povezavi. Za morebitna dodatna vprašanja in informacije nas lahko kontaktirate na mojca.ceh@yho.network.

Vljudno vabljeni! Ekipa YHO in BIC Ljubljana

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki