Zgodovina na krožniku in v kozarcu (v Mestnem Muzeju v Ljubljani)

Zgodovino lahko raziskujemo na zelo različne načine. O njej nam veliko povesta tudi hrana in pijača, nujna elementa preživetja človeštva. Pa se kdaj vprašamo, katere zgodbe v sebi skriva naš vsakodnevni obrok, jutranja kava ali čaj ter priložnostni švrk ruma?

Ste kdaj pomislili, da nas lahko do vzrokov za tradicionalne konflikte med Irci in Angleži pripelje krompir? In kako sta povezana rum ter suženjstvo v Ameriki?

Če želite zgodovino spoznavati z vidika svojega vsakdana - torej hrane in pijače, v kateri uživate - ne zamudite letošnje nove študijske skupine, s katero v Mestnem muzeju nadgrajujejo serijo uspešnih predavanj dr. Marka Prpiča.

Dr. Marko Prpič je strasten pripovedovalec zgodb in med seboj povezuje zelo različne stvari: od literature, zakonodaje, likovne umetnosti do numizmatike. Po osnovni izobrazbi je profesor zgodovine in filozofije, doktoriral pa je s področja medijev, kjer je služboval vse do upokojitve. Z njim v Mestnem muzeju Ljubljana sodelujejo na odmevnih predavanjih Zgodovina na krožniku in v kozarcu.

Ob predstavitvi vsakokratne teme boste udeleženci povabljeni k aktivnemu sodelovanju z vprašanji, mnenji in diskusijo. Vsi željni nadaljnjega širjenja obzorij, boste deležni obilice napotkov za zanimivo literaturo, ki bo še dodatno navdihovala vaša raziskovanja.

  • Trajanje programa: vsak torek, 17.00–18.00.
  • Cena: 12 €/mesec, lahko plačate za celo leto in izkoristite bon 21 ali se udeležite posameznih predavanj (cena 5 €/posamezno predavanje).
  • Lokacija: Mestni muzej Ljubljana, Konferenčna dvorana.
  • Urnik: od začetka novembra do konca maja. Počitnice se prilagajajo počitnicam v OŠ. 
  • Uvodno srečanje bo 2. novembra, ob 17. uri.
  • Prijave: prijava@mgml.si

Dodatne informacije na janja.rebolj@mgml.si ali 051 234 582.

Spletna stran: https://mgml.si/sl/programi/programi-za-odrasle/studijska-skupina-za-odrasle-marko-prpic/

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki