Mačji panda Izlet vivaristov BIC Ljubljana 11. Foto Jaka Kozjek.

Izlet dijakov vivaristov na Hrvaško

V soboto, 30. 11. 2019, smo se vivaristi z BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole, ter dijaki Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana odpravili na kratko pustolovščino proti naši sosedi, Hrvaški. Naš prvi cilj je bil ZOO Zagreb, kjer smo imeli možnost prostega ogleda živalskega vrta. Zatem smo se odpeljali proti Karlovcu, kjer smo obiskali sladkovodni akvarij in se pri vodenem ogledu naučili marsikaj novega o ribah hrvaškega vodnega sveta. Zanimivost akvarija je, da je grajen v več nivojih, vsak nivo pa predstavlja posamezen del reke, z začetkom v gorah in koncem pri izlivu v morje. Domov smo se vrnili v večernih urah in nedvomno smo se na ekskurziji veliko naučili, ostala pa nam bo v lepem spominu.

Vivariste sta v živalskem vrtu navdušila predvsem teraristika in primati. Zanimiv je bil še odprt prostor za ptice, saj smo si jih lahko ogledali v neposredni bližini. Tako smo lahko posneli tudi nekaj neverjetno lepih fotografij. Veliko živali je bilo podobnih kot v ljubljanskem živalskem vrtu, posledično pa so veliko pozornosti požele živali, ki jih nimamo. To so na primer jastrebi, anakonda, kajmani in krokodili, nilski konj in mnogo drugih.

Pa še nekaj zanimivosti o akvariju: Skupna masa vseh rib je kar ena tona, ogledamo si lahko namreč več kot 5000 živali. Predstavljenih je več kot 100 vrst rib, od tega je kar 40 endemitov.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki