Študent Janko Dulc zmagal na nacionalnem predtekmovanju za European young chef award 

 V četrtek, 28. maja 2020, je v organizaciji VSGT Maribor, potekal finalni del tekmovanja za izbor mladega kuharja, ki bo naslednje leto v Minho na  Portugalskem zastopal Slovenijo na tekmovanju za nagrado European Young Chef Award, na katerem je zmagal naš študent Janko Dulc!

Nagrado EYCA podeljuje International Institute of Gastronomy,  Culture, Arts  and   Tourism  (IGCAT)  s    sedežem  v  Barceloni.  Namen   tekmovanja  je izbrati  mladega kreativnega  kuharja, ki navdih za svoje kreativno delo črpa iz lokalne in regionalne gastronomske kulture. V posameznih državah potekajo najprej  predtekmovanja, nato pa najboljši posamezniki zastopajo svoje države na prestižnem evropskem izboru.

Prijavljeni kandidati so tekmovali v pripravi inovativne jedi iz lokalnega in/ali regionalnega okolja in predstavitvi promocijskega videa, ki predstavlja kandidatov kulinarični pogled in razumevanje.

Janko Dulc, študent gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, VSŠ je pod mentorstvom Marjete Cevc za osnovo svoje kreacije izbral ričet, ki jo je pripravil na povsem drugačen, inovativen način. Komisijo je navdušil tako s predstavitvenim videom kot tudi s pripravo jedi in s svojim znanjem ter nastopom, s katerim je preko spletnega intervjuja prepričal strokovno komisijo, ki ji je predsedoval dr. Janez Bogataj.

Pri snemanju in pripravi obeh video predstavitev sta sodelovala Nina Meh Savić in mag. Dejan Cvitkovič.

Posebnost letošnjega izbora je, da je tekmovanje zaradi aktualnih razmer prvič potekalo virtualno, kar je prav tako nova izkušnja za tekmovalce in za organizatorja.  

Čestitamo tekmovalcu in mentorici ter vsem, ki so pripomogli k odličnemu rezultatu!

OGLEJTE SI PREDSTAVITVENI VIDEO
OGLEJTE SI VIDEO PRIPRAVE JEDI

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki